URUGVAJ IMA STRAŠAN NAPAD: Nastup Sona i dalje neizvestan

M.T.

24. 11. 2022. u 09:00

OBE selekcije u dobroj formi.

УРУГВАЈ ИМА СТРАШАН НАПАД: Наступ Сона и даље неизвестан

Foto: EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Pre nego što na teren izađu Portugal i Gana, premijerni meč grupe "H" na Svetskom prvenstvo u Kataru odigraće od 14 časova na stadionu u Al Rajanu reprezentacije Urugvaja i Južne Koreje.

Reprezentacija Urugvaja bila je u prilično teškoj situaciji u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto je doživela četiri uzastopna poraza što je koštalo posla Oskara Tabareza koji je 15 godina bio selektor Urugvaja. Na njegovo mesto stigao je Dijego Alonso i uspeo da obezbedi učešće u Kataru pošto je u preostale četiri utakmice kvalifikacija uspeo da ostvari sve četiri pobede.

Očigledno poraslog samopouzdanja posle uspšenih kvalifikacija Alonso je pred Katar često spominjao da Urugvajci žele da postanu svetski šampioni, ali ih malo ko vidi među favoritima. Urugvajci jesu u veoma dobroj formi pošto su u poslednjih devet utakmica pretrpeli samo jedan poraz, a u generalnoj probi za Katar savladali su Kanadu sa 2:0.

Najveća snaga Urugvaja leži u sjajnoj ofanzivi gde je nezamenljiv Luis Suarez, a tu su Edinson Kavani, Darvin Nunjez i Maksi Gomez. Pre četiri godine u Rusiji, Urugvaj je ispao od kasnijeg šampiona Francuske.

Južna Koreja imala je lošu uvertiru u predvečerje Mundijala pošto je prva zvezda reprezentacije Son doživeo frakturu jagodične kosti na utakmici Lige šampiona i morao je da bude operisan, a za Koreju bi bio veliki udarac ako on ne bi mogao da im pomogne jer su bez njega drugi tim.

Mundijal u Kataru biće 10. uzastopni za Koreju, a najveći uspeh je ostvarila 2002. kada je zauzela četvrto mesto na Svetskom prvenstvu koje je organizovala sa Japanom kada su dosta "gurani" od strane sudija. U Rusiji pre četiri godine Koreja je odlično startovala i pobedila Nemačku, ali je poražena od Meksika i Švedske i završila je takmičenje u grupi. Poput Urugvaja, Južna Koreja je takođe u dobroj formi pošto je na poslednjih devet utakmica poražena samo jednom, a u poslednjem meču pred Mundijal Koreja je savladala Island.

Selektor Urugvajaca Dijego Alonso ima samo jednu nepoznanicu što se tiče meča protiv Južne Koreje, pošto će možda odlučiti da Ronalda Arauha izostavi za ovu utakmicu jer se defanzivac Barselone prilično brzo vratio treninzima posle operacije i verovatno će biti pošteđen napora bar za prvi meč u Kataru. Svi ostali igrači su zdravi i na raspolaganju Alonsu. U sličnoj situaciji je i selektor Južne Koreje Paulo Bento pošto ima gotovo komletan tim na raspolaganju, dok znak pitanja stoji pored možda i najboljeg korejskog fudbalera svih vremena Sona koji je i ranije najavio da će rado rizikovati za reprezentaciju kako bi igrao u svakom trenutku kada bude trebalo u Kataru, ali ostaje sumnja u to koliko je spreman za meč.

Ove dve reprezentacije su sedam puta do sada igrale međusobne mečeva, od čega su dva bila na Mundijalima. Urugvaj je pobedio šest puta, dok je Južna Koreja slavila u njihovom poslednjem meču koji je bio prijateljskog karaktera pre četiri godine.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade