ŠVAJCARSKA I KAMERUN OTVARAJU GRUPU U KOJOJ SU ''ORLOVI'': Srbija navija za nerešen rezultat

M.T.

24. 11. 2022. u 08:26 >> 08:26

BIĆE ovo prvi meč ove dve reprezentacije.

ШВAЈЦАРСКА И КАМЕРУН ОТВАРАЈУ ГРУПУ У КОЈОЈ СУ ОРЛОВИ: Србија навија за нерешен резултат

FOTO: AP

Reprezentacije Švajcarske i Kameruna prvi put u istoriji odigraće međusobni meč i to na Svetskom prvenstvu u Kataru u okviru grupe "G" sutra od 11 časova na stadionu ''Al Janub'', a navijači Srbije koja igra kasnije tokom dana protiv Brazila verovatno će priželjkivati nerešen rezultat kao najbolju opciju za dalje.

Murat Jakin preuzeo je selektorsku fukciju od Vladimira Petkovića i odmah je odveo nacionalnu selekciju na Svetsko prvenstvo u Katar. Švajcarska je u grupi sa Italijom zauzela prvu poziciju bez poraza i obezbedila direktan plasman na Mundijal. ''Sajdžije'' 12. put učestvuju na Svetskim prvenstvima, a peti put uzastopno. Pre četiri godine u Rusiji su takođe bili u grupi u sa Srbijom i Brazilom dok je umesto Kameruna bila Kostarika i uspeli su da prođu u osminu finala gde su poraženi minimalnim rezultatom od Švedske.

Švajcarci su najveći uspeh na Mundijalima ostvarili dva puta plasmanima u četvrtfinale, ali poslednji put se to dogodilo još 1954. na Svetskom prvenstvu čiji je gde su upravo oni bili domaćini. Posle tri uzastopne pobede, Švajcarska je doživela poraz i u to u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo, a bolja od ''sajdžija'' bila je Gana sa 2:0.

Posle pauze od jednog ciklusa pošto se nije plasirao na Mundijal u Rusiji, Kamerun je ponovo na Svetskom prvenstvu. Biće to osmo učešće Kameruna na Mundijalima, a najbolji rezultat su ostvarili plasmanom u četvrtfinale 1990. u Italiji. Plasman u Katar su obezbedili u dramatičnoj odlučujućoj utakmici protiv Alžira koju je rešio golom u poslednjim trenucima produžetka Karl Toko Ekambi. Ekipa selektora Rigoberta Songa nije baš u najboljoj formi pošto je pobedila samo jednom na poslednjih pet utakmica, a u generalnoj proveri za Katar, Kamerun je odigrao nerešeno sa Panamom.

Selektor Švajcarske Murat Jakin trebalo i da ima na raspolaganju prvog golmana nacionalne selekcije Jana Zomera koji ima poseban pik kada su veliki turnir u pitanju jer tada brani u najboljoj formi. Zomer se u oktobru povredio, ali pošto je bio među stativama u poslednjoj proveri protiv Gane, nema razloga da ne bude na terenu i protiv Kameruna. Selektor Kameruna Rigobert Song nemam nikakvih problema sa povredama igrača i moći će da izvede najjači sastav na okršaj ''sajdžijama''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)