"ORLOVI" LETE DO "ZVEZDA": Estrela lak zalogaj na startu Liga kupa

M.T.

20. 11. 2022. u 12:40 >> 12:40

DOMAĆIN je duže od dve decenije bez pobede protiv Benfike.

ОРЛОВИ ЛЕТЕ ДО ЗВЕЗДА: Естрела лак залогај на старту Лига купа

Foto: Profimedia

Liga kup Portugala stigao je do treće faze u kojoj se timovi takmičenje po grupama, a u okviru grupe "C" ekipa Estrele će u prvom kolu večeras od 20 časova dočekati Benfiku na stadionu ''Hoze Gomes''.

Ekipa Estrele, naslednik kluba Estrela Da Amadoroa koji je ugašen 2011. zbog finansijskih problema i bankrotstva, takmiči se u drugoj portugalskoj ligi, a u grupi Liga kupa sa njim su pored Benfike još Moreirense i Penjafijel. Tim koji sa klupe predvodi trener Serhio Vieira nalazi se u veoma dobroj formi pošto je na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima doživeo samo dva poraza, po jedan u šampionatu i Kupu Portugala.

Estrela je oba poraza doživela u nizu, prvo u drugoj rundi Kupa Portugala od Oliveire Hospitala na penale, a bi zatim u šampionatu doživela minimalan poraz od Torensea. Međutim, Vieirin tim uspeo je u pravo vreme da dođe do dobre forme, pošto je od izgubljenog meča od Torensea nanizao pet utakmica bez poraza ostvarivši tri pobede i dva nerešena rezultata. U prethodnom kolu je savladao Oliveirense minimalnim rezultatom, a faktor domaćeg terena protiv Benfike mogao bi da ima značajnu ulogu pošto je Estrela neporažena pred svojim navijačima u poslednjih devet mečeva.

Šta tek reći za Benfiku. Lisabonski ''orlovi'' od početka sezone ne znaju za poraz u svim takmičenjima i samo su četiri puta odigrali nerešeno i apsolutni su favoriti protiv Estrele u takmičenju u kojem drže rekord sa sedam osvojenih trofeja, od čega četiri uzastopna. Ekipa Trenera Rodžera Šmita u seriji je od sedam pobeda, a u prvenstvu je poslednji stradao Žil Visente sa 3:1. Pre Žil Visente, Benfika je igrala u šesanestini finala Kupa Portugala protiv Eštorila i slavila pobedu minimalnim rezultatom. Benfika će biti na ovom susretu u dosta izmenjenom sastavu s obzirom da će na svetskom prvenstvu nastupiti šest igrača iz ovog tima a to su: Aleksander Bah, Antonio Silva, Gonzalo Ramos, Žoao Mario, Otamendi i Enco. Pored njih u timu neće biti Draksler, Paulo Bernardo i Fredrik Aursnes.

U poslednjih deset međusobnih susreta u svim takmičenjima, Benfika je dominantna u odnosu na Estrelu pošto je slavila čak osam puta dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Poslednji put je Estrela savladala Benfiku još pre 22 godine u okviru šampionata Portugala.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu orlova pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu "orlova" pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje u petak počinje u Nemačkoj, pobedila Švedsku u gostima. Konačan rezultat, 0:3, uopšte ne otkriva kakav je to, zapravo, bio meč. A bio je prilično nestvaran. Uostalom, najbolji igrač srpske goleade - bio je srpski goman, Predrag Rajković.

08. 06. 2024. u 19:55 >> 19:55

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom