MLADI ITALIJANI SU ŽELJNI DOKAZIVANJA: "Azuri" od "boginje" stigli do prijateljksim mečeva

TIP redakcija

20. 11. 2022. u 09:59

MANĆINI želi da zaustavi sunovrat reprezentacije.

МЛАДИ ИТАЛИЈАНИ СУ ЖЕЉНИ ДОКАЗИВАЊА: Азури од богиње стигли до пријатељксим мечева

FOTO: EPA

Eliminacijom u baražu od Severne Makedonije Italija je ostala bez plasmana na drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, pa su evropski šampioni izostanak zvaničnih obaveza odlučili da iskoriste za nekoliko kontrolnih duela. Nakon trijumfa nad Albanijom u Tirani (3:1), "azuri" večeras od 20.45 gostiju Austiji na "Ernst Hapel" stadionu.

Meč sa Albanijom bio je idealna prilika da Roberto Manćini stekne uvid u raspoložive snage, a u prvi plan dospeo je režiser pobede (3:1) Vićenco Grifo sa dva gola i asistencijom.

Iako je Albanija povela preko Adriana Ismajlija u 16. minutu radost publike u Tirani trajala je samo četiti minuta, a pokvario je Di Lorencio na proigravanje Grifa. Domaćinu u nokdaunu gosti su novi udarac zadali već u 25. minutu kada je Grifo na proigravanje Raspadorija režirao potpuni preokret, a minimalna prednost Azura ostala je na snazi do kraja prvog poluvremena.

Raspoloženi fudbaler Frajburga u drugom delu igre nastavio je u istom ritmu te je golom u 64. minutu praktično otklonio sve dileme po pitanju pobednika, a gol koji je postigao ispostavio se i kao poslednji na večerašnjem susretu.

Odlučio je Manćini da mundijalsku apstinenciju pretvori u poligon za bacanje mladih snaga u vatru te su se na spisku našla Juventusova deca Nikolo Fađoli i Fabio Mireti koji su u poslednje vreme u nedostatku boljih rešenja često igrali kod Masimilijana Alegrija. Tu je i Atalantin supertalentovani štoper Đorđo Skalvini (18) čeka drugi nastup za A tim budući da je debitovao sredinom juna u Ligi nacija protiv Nemačke. Mančini je pozvao i 16-godšnjeg ofanzivnog vezistu Udinezea Simonea Pafundija, momka koji je prošle sezone odigrao 22 minuta u Seriji A i kojem su to jedini minuti u seniorskom fudbalu.

Manćinijev cilj je revizija snaga u državnom timu. Želi da u orbitu lansira nekolicinu novajlija, da postav na noge novu generaciju, odnosno temelje novih "azura" koji neće propuštati velika takmičenja, počev od narednog evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Austrija koju predvodi Ralf Ragnik je skoro u najjačem sastavu u ovom ciklusu prijateljskih utakmica. Ipak, "jodleri" nisu briljirali pre nekoliko dana kada su minimalnim rezultatom savaldali Andoru. Utakmica sa Italijom poslužiće da se popravi utisak, ali mladi fudbaleri sa "čizme" su željni dokazivanja.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini