"POSLEDNJE ŠTO ŽELIM JESTE DA VAS ZATVORIM, VI STE BIVŠI, A MOŽDA I BUDUĆI PREDSEDNIK" Sudija ponovo proglasio Trampa krivim

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 05. 2024. u 16:10

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp je na suđenju u Njujorku, gde se suočava sa optužbama za teški zločin povezane sa isplatom ćutanja 2016. godine glumici Stormi Danijels.

ПОСЛЕДЊЕ ШТО ЖЕЛИМ ЈЕСТЕ ДА ВАС ЗАТВОРИМ, ВИ СТЕ БИВШИ, А МОЖДА И БУДУЋИ ПРЕДСЕДНИК Судија поново прогласио Трампа кривим

Foto: Tanjug/AP

To je prvi put u istoriji da se bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država sudi po krivičnim optužbama, javlja Si-En-En.

Tramp je prošlog aprila izjavio da nije kriv po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje poslovnih dokumenata u vezi s isplatom novca u zamenu za ćutanje koju je njegov tadašnji advokat Majkl Koen dao Danijelsovoj, a kako bi Tramp poboljšao svoje izborne izglede na predsedničkim izborima 2016. godine.

Sudija Huan Merčan je zaključio da je bivši predsednik Tramp prekršio ograničenu zabranu iz slučaja po deseti put i proglasio ga krivim.

- Smatram vas krivim za krivični prekršaj po deseti put - rekao je Merčan, utvrdivši da je Tramp prekršio zabranu kada je dao izjave o poroti 22. aprila tokom intervjua za Real America's Voice, nakon što je suđenje već počelo.

Merčan je rekao da kazne od 1.000 dolara po prekršaju "ne deluju kao odvraćajuće sredstvo" i zapretio da će Trampa zatvoriti.

- Gospodine Tramp, poslednje što želim jeste da vas zatvorim, vi ste bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, i možda i sledeći predsednik - rekao je Merčan, direktno se obraćajući Trampu.

- Na kraju dana, imam posao koji moram obaviti - rekao je Merčan.

- Optuženi je prekršio naredbu izjavljivanjem javnih izjava o poroti i načinu na koji je izabrana - navodi se u Merčanovoj odluci.

- Time je optuženi ne samo dovelo u pitanje integritet, a samim tim i legitimitet ovih postupaka, već je ponovo izazvao strah za bezbednost porotnika i njihovih voljenih - rekao je sudija.

Odluka dolazi nakon što je Merčan ranije proglasio Trampa krivim za devet prethodnih prekršaja ograničene zabrane iz slučaja, za koje je Tramp platio po 1.000 dolara za svaki prekršaj.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije