BRAJTON SE BORI ZA EVROPU: Aston Vila želi da se skloni od opasne zone

M.T.

13. 11. 2022. u 10:45

''Galebovi'' u seriji od tri pobede.

БРАЈТОН СЕ БОРИ ЗА ЕВРОПУ: Астон Вила жели да се склони од опасне зоне

Foto: EPA

Trebalo je malo vremena da klikne između Roberta De Zerbija i ekipe Brajtona, a čini se da se to i dogodilo i da ''galebovi'' počinju sve bolje da igraju, a dobar niz probaće da nastave danas od 15 časova na stadionu ''Falmer'' gde će u 16. kolu Premijer lige dočekati Aston Vilu.

Brajton je bio u seriji od pet mečeva bez pobede, da bi u duelu protiv Čelsija i bivšeg menadžera kluba Grejema Potera ''galebovi'' slavili sa 4:1 za prvu pobedu menadžera Roberta De Zerbija. Usledila je i pobeda protiv Vulverhemptona, da bi treći uzastopni trijumf Brajton ostvario u trećoj rundi Liga kupa protiv Arsenala.

U Premijer ligi je Brajton sa dve uzastopne pobede uspeo da prekine niz od pet mečeva bez pobede i sada se nalazi na sedmoj poziciji sa 21 osvojenim bodom i na dohvat ruke su mu i pozicije koje vode u evropska takmičenja naredne sezone, pa će pobeda protiv Aston Vile pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru biti skoro imperativ za De Zerbijev tim.

Aston Vila je u poslednjih pet kola kao i Brajton uspela da ostvari dve pobede, ali je poražena tri puta. Sa novim menadžerom Unai Emerijem na njegovom prvom meču Aston Vila je uspela da iznenadi Mančester junajted u prethodnom kolu Premijer lige sa 3:1, ali pet dana kasnije nije uspela da ponovi isti rezultat protiv ''crvenih đavola'' u trećoj rundi Liga kupa pošto je tim Erika Ten Haga slavio sa 4:2.

Vila je trenutno na 15. poziciji u Premijer ligi sa 15 osvojenih bodova, samo dva više od Notingem Foresta koji je prvi ispod crte pa im je dobar rezultat protiv Brajtona neophodan kako bi mirniji otišli na pauzu. Međutim, problem Vile je loša igra na gostovanjima pošto na sedam utakmica nije uspela da dođe do pobede i od mogućeg 21 boda osvojila je samo dva i jedan je od tri tima koji nisu slavili u gostima pored Notingem Foresta i Vulverhemptona.

Menadžer Brajtona Roberto De Zerbi ima gotovo idealnu situaciju za meč protiv Aston Vile pošto je odsutan jedino Jakub Moder zbog povrede kolena, ali su svi ostali igrači na raspolaganju Italijanu. Dobra je situacija i u redovima Aston Vile pošto Unai Emeri nema za današnji susret na raspolaganju samo Filipea Kutinja i Dijega Karlosa dok svi ostali konkurišu za sastav.

U poslednjih deset međusobnih susreta Aston Vila je dominantna pošto je pet puta savladala Brajton koji je upisao samo jedan trijumf, dok su četiri meča okončana nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo