OKRŠAJ DVE BORUSIJE: Dortmund preko Menhengladbaha cilja vrh

V.D.

11. 11. 2022. u 08:54

BORUSIJA Menhengladbah će dočekati ''milionere'' iz Dortmunda u jednoj od zanimljivijih utakmica 15. kola Bundeslige večeras od 20.30.

ОКРШАЈ ДВЕ БОРУСИЈЕ: Дортмунд преко Менхенгладбаха циља врх

Foto: Profimedia

Domaćin će pokušati da pred svojim navijačima da prekine jaku lošu seriju igara u proteklih mesec dana, dok gosti žele pobedom da se probiju u jedno od mesta koje vode u Ligu šampiona i tako na miru dočekaju pauzu pred Svetsko prvenstvo u Kataru.

Menhengladbah je veoma solidno započeo sezonu, ali su njegove igre u poslednje vreme doživele drastičan pad. U protekle četiri utakmice, imaju samo jednu pobedu uz tri poraza od kojih je najskoriji bio preko nedelje kada su na gostovanju izgubili od Bohuma sa 2:1. Nakon 14 odigranih kola izabranici Danijela Farkea zauzimaju deveto mesto i osvojili su 19 bodova. Takođe su i šokantno ispali u Kupu kada je bolji od njih bio drugoligaš Darmštat. Jedina dobra stvar ove sezone su igre koje pružaju na svom ''Borusija-Parku'', odigrali su sedam utakmica na njemu i u njima osvojili 15 bodova. Ukoliko pobede Dortmund, to će im biti treća vezana pobeda protiv njih na svom stadionu u prvenstvenim utakmicama.

Što se tiće imenjaka iz Dortmunda, oni se nalaze u dobroj formi, i pre poraza od Volfsburga u sredu vezali su tri pobede u domaćem prvenstvu. Trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli i imaju šest bodova manje od lidera Bajerna. ''Milioneri'' slabo igraju na gostovanjima ove sezone, na sedam utakmica osvojili su devet bodova uz gol-razliku 8:12, ali se nadaju da će moći do trijumfa protiv protivnika koji se nalazi u kontra ritmu.

U grupi ''G'' u Ligi šampiona zauzeli su drugo mesto i u nokaut fazi će igrati sa Čelsijem. Zanimljivo je da imaju jednu od boljih odbrana Bundeslige iako im to u proteklim godinama nikada nije bila jača strana, za sada su primili 17 golova, a samo su Bajern, Union i Frajburg primili manje pogodaka od njih. 

Što se tiče međusobnih duela, ekipe su poprilično izjednačene. U prethodnih pet utakmica, Dortmund je slavio tri puta, dok je Menhengladbah pobedio dva puta. Poslednji put su se sastali u februaru kada je na ''Signal Iduna parku'' bilo 6:0 za ''milionere''. 

Domaći će biti bez dvojice nosilaca igre Zomera i Nojhausa, koji će se na tribinama pridružiti Itakuri, Jantškeu i Hanesu Volfu.

Edin Terzić neće moći da računa na Mariusa Volfa, Rotea, Bajno-Gitensa, Moreja, Dauda, Alea i Tomu Menija, dok je pod velikim upitnikom kapiten kluba i bivši igrač Menhengladbaha Marko Rojs.

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će obe ekipe napasti i želeti da pobedom završe ovaj prvi deo sezone.

 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića