NEKADAŠNJE VELIKO POJAČANJE ZVEZDE TRESE MREŽE U BUNDESLIGI: Lider je favorit na gostovanju

M.T.

10. 11. 2022. u 14:21 >> 14:21

LIDER je doživeo samo jedan poraz.

НЕКАДАШЊЕ ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ ЗВЕЗДЕ ТРЕСЕ МРЕЖЕ У БУНДЕСЛИГИ: Лидер је фаворит на гостовању

Foto: Profimedia

Magdeburg nikako ne uspeva da se pomeri u nešto sigurniju zonu na tabeli Bundeslige dva, a teško da će to uspeti i večeras od 20.30, pošto će u 16. kolu drugog ranga nemačkog fudbala dočekati lidera na tabeli Darmštad koji je u sjajnoj formi od početka sezone.

Magdeburg je prošle sezone uspeo da sa prve pozicije u Trećoj ligi obezbedi plasman u "cvajtu", ali se za sada ispostavlja da je to ipak drugi nivo takmičenja. Ekipa trenera Kristijana Tica igra u prilično promenljivoj formi, mada je uspela da se stabilizuje u poslednja tri kola pošto je posle dva uzastopna poraza uspela da dođe do dve pobede i remija.

U prethodnom kolu Magdeburg je savladao Nirnberg sa 2:1 i ta pobeda je razlog zašto Ticova ekipa nije u zoni ispadanja, a dvostruki strelac bio je bivši bek Crvene zvezde Kristijano Pičini. Trenutno se Magdeburg nalazi na 14. poziciji sa pet pobeda, dva remija i čak osam poraza uz osvojenih 17 bodova, jedan više od Sandhauzena koji je prvi tim ispod crte. Ogroman problem u ovoj sezoni za Magdebrug je odbrana, pošto tim iz grada na reci Elbi ima najlošiju odbranu u ligi sa 29 primljenih golova, lošiju čak i od fenjeraša Arminije iz Bilefelda koja je primila dva gola manje.

Iako nije među najefikasnijim timovima u ligi, Magdeburg nema toliko loš napad, a najefikasniji igrač je veznjak Moric Kvarteng sa četiri gola, dok je odmah iza njega Pičini koji je postigao tri pogotka na šest odigranih mečeva.

Darmštad je na drugoj strani izgleda rešio da nadoknadi propušteno iz prošle sezone kada mu je pozicija koja vodi u elitni rang izmakla u završnici prvenstva pošto je završio na četvrtoj poziciji sa istim brojem bodova kao trećeplasirani Hamburger koji je otišao u razigravanje.

Ove sezone ekipa trenera Torstena Libernehta igra odlično i od početka šampionata pretrpela je samo jedan poraz, od Regensbruga sa 2:0 još u prvom kolu. Od tada, Darmštad je devet puta trijumfovao uz pet remija, a u poslednjih pet kola je pobedio tri puta i dva puta remizirao. U prethodnom kolu savladao je u derbiju Hanover minimalnim rezultatom. Libernehtov tim nije najbolji napadački u ligi, ali mu odbrambeno nema premca jer je primio najmanje golova, samo 14. Najbolji strelac tima je Filip Tajc sa šest pogodaka.

Ova dva tima odigrala su do sada samo četiri međusobna duela, po dva u ligi i Kupu Nemačke, a sva četiri puta je slavio Darmštad, doduše, u poslednjem meču u kupu pre dve godine tek posle produžetaka.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije