LAJPCIG U SJAJNOJ SERIJI GOSTUJE HOFENHAJMU: Domaćin traži izlaz iz krize protiv pogrešnog tima

M.T.

05. 11. 2022. u 11:19

GOSTI su već deset mečeva neporaženi.

ЛАЈПЦИГ У СЈАЈНОЈ СЕРИЈИ ГОСТУЈЕ ХОФЕНХАЈМУ: Домаћин тражи излаз из кризе против погрешног тима

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Hofehnajm mora veoma brzo da se trgne kako ne bi dodatno pao na tabeli, ali će to biti prilično težak zadatak danas od 15.30 kada na ''Rajn Neker areni'' bude gostovao Lajpcig u okviru 13. kola Bundeslige.

Ekipa trenera Andrea Brajtenrajtera pala je u formi pošto je u poslednjih šest utakmica u Bundesligi ostvarila samo jednu pobedu uz tri remija i dva poraza. U prethodnom kolu je Hofenhajm odigrao samo 1:1 sa Kelnom ne uspevši da iskoristi činjenicu da su ''jarčevi'' igrali meč Budeslige manje od 48 časova posle utakmice u Ligi konferecnije.

U prethodnih šest kola Hofenhajm je osvojio samo šest bodova, dvostruko manje nego što je Brajtenrajterov tim uspeo da osvoji u prvih šest kola Bundeslige. Međutim, uprkos nešto slabijim rezultatima, Hofenhajm je i dalje u relativno dobroj poziciji na tabeli pošto zauzima osmu poziciju sa 18 bodova, samo poen manje od večerašnjeg protivnika koji je plasiran dve pozicije iznad.

Septembarska pauza zbog reprezentativnih akcija kao da je bila preko potrebna Lajpcigu pošto je tim Marka Rozea od nastavka klupskih obaveza u seriji bez poraza koja sada iznosi deset mečeva. U Bundesligi su ''crveni bikovi'' u poslednjih pet kola ostvarili tri pobede i dva remija, a u prethodnom kolu su savladali Bajer iz Leverkuzena. U sredu je Lajpcig obezbedio i nokaut fazu Lige šampiona pošto je sa 4:0 savladao u gostima Šahtjor, a to je ''bikovima'' bila šesta pobeda u poslednjih sedam mečeva. Na tabeli Bundeslige trenutno je Lajpcig šesti sa 19 osvojenih bodova.

Oba tima imaju prilično kadrovskih problema za ovaj meč. Brajtenrajter ne može da računa na Munasa Dabura, Luku Filipa, Benjamina Hubnera, Ilasa Beboa, Fisnika Aslanija i Ermina Bičakčića dok Ozan Kabak propušta utakmicu protiv Lajpciga zbog crvenog kartona dobijenog protiv Kelna u prošlom kolu, a još nije sigurno da će moći u timu da bude Kevin Vogt. Ništa bolja nije ni situacija Marka Rozea koji ne može da računa na Konrada Lajmera, Lukasa Klosterman, Petera Gulačija, Jusufa Polsena i Tima Vernera zbog povreda, dok će zbog kartona meč propustiti Benjamin Henrih

Prednost u poslednjih deset međusobnih susreta ova dva tima je na strani Lajpciga koji je pobedio pet puta, dok je Hofenhajm uspeo da ostvari tri trijumfa. Dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)