ČELSI IGRA FENOMENALNO: ''Plavci'' bi da petom uzastopnom pobedom krunišu sjajne nastupe u završnici sezone

V.M.

19. 05. 2024. u 09:45

FUDBALERI Čelsija će u poslednjem kolu Premijer lige dočekati Bornmut na ''Stamford bridžu'' (17:00).

ЧЕЛСИ ИГРА ФЕНОМЕНАЛНО: Плавци би да петом узастопном победом крунишу сјајне наступе у завршници сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Čelsi je konačno pronašao formu u samoj završnici sezone, igra fenomenalno i današnji susret dočekuje u impresivnoj seriji od četiri vezane pobede za vreme kojih je postigao čak 12 golova.

Redom je bio bolji od Totenhema, Vest hema, Notingema i Brajtona, a zahvaljujući tim trijumfima popeo se na šesto mesto i danas mu je dovoljan bod da osigura igranje u Evropi iduće sezone (plus tri u odnosu na sedmoplasirani Njukasl).

Od ishoda finala FA kupa zavisi da li će biti u Ligi Evrope ili Ligi konferencija jer ukoliko Siti osvoji najstarije fudbalsko takmičenje na svetu šesto mesto vodi u Ligu Evrope, dok ako to učini Junajted vodi u Ligu konferencija.

Poketino je očigledno pronašao pobedničku formulu što je jako bitno za njega, spominjalo se po britanskim medijima da bi mogao postati ''bivši'' zbog promenljivih igrača njegove ekipe, ali ova impresivna forma mu je gotovo sigurno sačuvala posao.

Sa druge strane, Bornmut je imao još jednu veoma uspešnu sezonu, ustalio se u Premijer ligi i može se reći da je stabilan prvoligaš.

Dovođenje Andonija Iraole na klupu se ispostavilo kao pun pogodak i nakon nešto slabijeg starta ekipa je većinu kampanje provela na sredini tabele. 

Tu se trenutno i nalazi na 11. mestu sa 48 sakupljenih bodova, mada su uoči današnjeg meča ''trešnjnice'' doživele dva vezana poraza i pokušaće da ne završe sezonu sa tri uzastopna neuspeha.

Čelsi je prošle godine dva puta savladao Bornmut, dok su ove odigrali remi bez golova na ''Vitalitiju''.

Atmosfera će biti odlična na ''Stamford bridžu'' i verujemo da će ''plavci'' petom uzastopnom pobedom krunisati sjajan završetak kampanje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!