LAK ZADATAK ZA SRBIJU NA OTVARANJU EVROPSKOG PRVENSTVA: ''Delfini'' hvataju zalet pred odlučujuće borbe u nokaut fazi

V.M.

05. 01. 2024. u 10:35

PRVI meč na Evropskom prvenstvu u vaterpolu koje se igra u Hrvatskoj, naša reprezentacije će odigrati protiv Izraela (17.00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА СРБИЈУ НА ОТВАРАЊУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Делфини хватају залет пред одлучујуће борбе у нокаут фази

FOTO: M. Vukadinović

Iako je tokom čitavog 21. veka Srbija dolazila na prvenstva sa epitetom glavnog favorita, to više nije slučaj, a dovoljno o tome govori to što igramo u drugoj diviziji grupne faze.

Sistem je drugačiji od ovog takmičenja, ekipe su podeljene u dve divizije koje imaju po dve grupe sa po četiri ekipe. U prvoj diviziji sve ekipe prolaze u nokaut fazu, s tim što prvi i drugi u grupi idu direktno u četvtfinale, dok treća i četvrta selekcija idu u osminu finala gde se sastaju sa provplasiranim i drugoplasiranim ekipama iz grupa druge divizije.

''Delfini'' se nalaze u grupi ''C'' i ukrštaju se sa grupom ''A'' u kojoj se nalaze Španija, Hrvatska, Crna Gora i Francuska, tako da je bitno da zauzmemo prvo mesto kako bismo imali što lakšeg protivnika od pomenutih reprezetnacija.

Veliki bonus za naš tim u odnosu na prošlu godinu kada smo bili četvrti na Svetskom prvenstvu je povratak levorukog bombardera i najboljeg igrača sveta Dušana Mandića. Sa druge strane brine povreda kapitena Nikole Jakšića, koji je prethodnih mesec dana više vremena proveo na rehabilitaciji nego u bazenu i verujemo da će selektor Uroš Stevanović biti oprezan sa korišćenjem kapitena u grupnoj fazi takmičenja.

Sem medalja, vaterpolisti se bore i za mesto na Olimpijskim igrama. Osvajač Evropskog prvenstva dobija vizu za Pariz, a ukoliko to bude selekcija koja je to već učinila, ''karta'' ide sledećoj najboljoj reprezentaciji u generalnom plasmanu.

Srbija će danas za rivala imati Izrael, a pored njih u grupi će biti još Malta i Nemačka.

''Delfini'' i Izraelci su se jedini put susreli 2022. godine i naši su tada slavili sa 18:3, a verujemo da ćemo danas gledati sličnu utakmicu.

NAŠ TIP: Srbija - Izrael hendikep 1 (-15,5) (kvota 1,97)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)