NOVINA U VRŠCU Kultura na novoj adresi

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 05. 2024. u 11:55

KULTURNI centar i Dom omladine više se ne nalaze u zgradama koje su decenijama koristili, jer im je vršačka lokalna samouprava - iz finansijskih i bezbednosnih razloga - preselila u centar "Milenijum".

НОВИНА У ВРШЦУ   Култура на новој адреси

Foto: J. J. Baljak

To je i kvalitet programa podiglo na znatno viši nivo, jer sada na raspolaganju imaju kongresno-muzičku dvoranu i druge savremene sale za sve vrste dešavanja - od koncerata i filmskih projekcija, do izložbi, književnih večeri i predavanja.

Trajan Kačina (u krugu), član Gradskog veća zadužen za kulturu, kaže da je zgrada KC u Sterijinoj ulici u lošem stanju i potrebna joj je kompletna rekonstrukcija, a najkritičnija je bila Velika galerija, koju su prvu zatvorili.

I stara zgrada Doma omladine, u Dvorskoj ulici, zahteva određene popravke, a iseljena je jer ima više prostora nego što je pomenutoj vršačkoj ustanovi potrebno, pa su sada troškovi poprilično manji.

Ugovor sa centrom "Milenijum", čiji je većinski vlasnik ušpravo Grad, važi pet godina, a konačno je iskorišćen i peti sprat, koji je dosad bio prazan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo