ČETVRTA MAJSKA "VRBAŠKA TRKA" PRIVUKLA VIŠE OD 400 UČESNIKA SVIH UZRASTA Trčanje jače od infarkta

Zoran Rajić

14. 05. 2024. u 08:00

OVOGODIŠNjA, četvrta majska manifestacija "Vrbaška trka" okupila je više od 400 učesnika koji su se na gradskim ulicama nadmetali na trasama različite dužine.

ЧЕТВРТА МАЈСКА ВРБАШКА ТРКА ПРИВУКЛА ВИШЕ ОД 400 УЧЕСНИКА СВИХ УЗРАСТА   Трчање јаче од инфаркта

foto Vrbaški atletski klub

 Pored starta na pet i 10 kilometara, te na 1.000 metara za pripadnike Vojske i Policije u uniformi, na kraćim deonicama trkali su se i mališani sa poteškoćama u razvoju, odnosno predškolci i ovdašnji osnovci.

Na najdužoj stazi trumfovali su Vjačeslav Sokolov iz Rusije, koji je deset kilometara pretrčao za 31 minut i 38 sekundi, te Mina Kosanović iz Inđije, sa vremenom 37 minuta i dve sekunde.

Bravo, Danijela!

U TRCI na pet kilometara, u invalidskim kolicima, takmičila se i mlada Danijela Babić iz Zmajeva.

- Volim da učestvujem u ovakvim manifestacijama jer me ostali takmičari, od najmlađih, do najstarijih, motivišu da nikada ne odustajem. Iako sam ovom prilikom oborila lični rekord, i dalje smatram da je najlepše kada uspeš da pobediš sam sebe - poručuje Danijela.

Pet kilometara najbrže su prevalili članovi AK "Hajduk maraton tim" iz Kule - Aleksandar Silađi (17 minuta i 4 sekunde) i Ana Novković (21:18). Pripadnik Žandarmerije Darko Antić (tri minuta i četiri sekunde) i Jelena Sarić iz Vojske Srbije (03:53) pobednici su trke upriličene za uniformisane kadrove snaga bezbednosti.

- Ova "Vrbaška trka" bila je najmasovnija dosad i poprimila je međunarodni karakter. Učestvovali su mnogi aktivni sportisti, ali i rekreativci, a posebno nas raduje odziv velikog broja mališana, bezmalo 200 - kaže direktorka manifestacije, Samanta Tot.

A, najstariji učesnik bio je Vlada Stevanović iz Beograda, koji je sa 90 leta stazu od 5.000 metara istrčao za 52 minuta i 38 sekundi. Zavidan rezultat, od 37 minuta i 10 sekundi postigao je i Štefan Smrk (80) iz Kule, koji je junački trčao uprkos tome što je pre godinu i po doživeo infarkt i što mu srce, kaže, radi sa samo 40 odsto kapaciteta...

Legendarna kulska atletičarka Mira Jurišin (75) bila je najstarija takmičarka, a stazu od deset kilometara savladala je za sat, 16 minuta i 55 sekundi. Uvek nasmejana, poručuje da upravo zahvaljujući trčanju ne pije bilo kakve lekove!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)