TRI GODINE UŽIČKE CRKVE U KRČAGOVU: Završen i put do hrama

N. J.

07. 05. 2024. u 11:39

Završeni su radovi na izgradnji nove pristupne saobraćajnice do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u užičkom naselju Krčagovo.

ТРИ ГОДИНЕ УЖИЧКЕ ЦРКВЕ У КРЧАГОВУ: Завршен и пут до храма

Grad Užice

Užički „Putevi” obavili su završne asfalterske radove, pre toga, izgrađeni su: kišna kanalizacija, gasovod, parking i trotoari. Ove poslove je finansirao grad.

- Izvedeni radovi vredni su oko 30 miliona dinara, od čega je oko 8 miliona dinara donacija užičkih „Puteva” – naglasio je Miloš Milivojević, direktor Javnog preduzeća „Užice razvoj”.

On je naglasio da je posle više od veka i po, u Užicu podignut novi hram.

- Podsetiću vas da je grad obezbedio plac, a zatim smo 2017. godine položili kamen temeljac i otpočeli gradnju. U prethodne tri godine urađeni su projekti, a zatim i infrastrukturni priključci, izgrađen je pomoćni objekat i evo danas asfaltira se i prilazna saobraćajnica. Naravno, sve što je urađeno, urađeno je uz ogromnu podršku Građevinskog odbora na čijem čelu je ministar Nikola Selaković, ali i podršku brojnih privrednika i samih parohijana. Nastavljamo dalje sa željom da u potpunosti završimo hram, kojim se danas ponose svi građani i Krčagova i našeg grada - dodao je Milivojević.

Protojerej stavrofor Ivan Despić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, istakao je da se u ovom hramu Bogosluženja obavljaju već tri godine.

- Ovi završni radovi veoma su važni, jer to pokazuje naš odnos prema svetinji. Ljudi će bez problema moći da lepo priđu, da se parkiraju i da budu zadovoljni. Moram da istaknem izuzetno dobru saradnju sa gradom, „Putevima”, privrednicima kao i svim parohijanima – istakao je otac Ivan Despić.

Tokom ove godine, uz novu saobraćajnicu do Hrama, biće izgrađena i rasveta.

Naselje Krčagovo jedno je od najmnogoljudnijih u Užicu. Donedavno, svi Užičani bili su upućeni na Hram Svetog Đorđa i Svetog Marka na Svetu liturgiju ili da obave svoje verske potrebe. Od Vaskrsa 2021. godine, bogosluženja su redovna i u novom hramu.

Crkva Pokrova Presvete Bogorodice prvi je sagrađeni hram u Užicu posle 170 godina. Gradnja je počela oktobra 2017. godine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom