ĐACI IZ TURSKE U PARAĆINU ZA VASKRS: Evo kako su gimnazijalci dočekali goste iz Izmira (FOTO)

Z. R.

05. 05. 2024. u 19:28

U OKVIRU programa razmene učenika, u Paraćinu u domovima porodica tamošnjih gimnazijalaca već tri dana borave učenici iz srodne škole iz Izmira (Turska).

ЂАЦИ ИЗ ТУРСКЕ У ПАРАЋИНУ ЗА ВАСКРС: Ево како су гимназијалци дочекали госте из Измира (ФОТО)

Foto:Fejsbuk/Gimnazija Paraćin

Oni su došli u uzvratnu posetu svojim vršnjacima nakon što je grupa paraćinskih gimnazijalaca prošle godine, u maju, provela nekoliko prelepih dana u Turskoj. Zahvaljujući činjenici da se ovih dana u Srbiji obeležava najlepši pravoslavni praznik Vaskrs, deca iz Turske u prilici su ne samo da se upoznaju sa srpskim pravoslavnim običajima. već i da učestvuju u njima.

Goste iz Izmira gimnazijalci su sa svojim profesorima dočekali na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, pa je taj dan bio posvećen obilasku znamenitosti prestonice, uključujući Kalemegdan, Muzej Nikole Tesle, Narodni muzej i Bajrakli džamiju.

Kako su obelodanili domaćini iz Gimnazije, subotnje jutro oni su sa svojim gostima proveli u obilasku zelene pijace kupujući „vaskršnji bakaluk“, da bi im pokazali kasnije kako izgleda čarolija farbanja vaskršnjih jaja.

Deca su posetila i jednu od paraćinskih farmi, a u porodicama u kojima su smeštena učestvovala su u pripremi svečane trpeze za današnji veliki praznik.

Paraćinska Gimnazija već nekoliko godina učestvuje u međunarodnom programu razmene učenika koji tako stiču dragocena iskustva o drugim kulturama, dok profesori dopunjuju svoja znanja iz oblasti obrazovanja i funkcionisanja različitih školskih sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom