LOPARIMA VODOVOD, MILIĆIMA HALA : Pokrajinska vlada pomaže opštinama u Republici Srpskoj

J. S.

29. 04. 2024. u 19:55

POKRAJINSKI sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac, danas su u Novom Sadu uručili ugovore vredne 50 miliona dinara j opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj.

ЛОПАРИМА ВОДОВОД, МИЛИЋИМА ХАЛА : Покрајинска влада помаже  општинама у Републици Српској

Foto:Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada ovu novčanu pomoć upućuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a direktor Đedovac potpisao je tim povodom ugovore sa  načelnicima  opština Radetom Savićem i Markom Savićem.

Sekretar Sofić je rekao da je za opštinu Lopare opredeljeno osam miliona dinara za potrebe finansiranja izgradnje vodovoda, dok su sredstva u iznosu od 42 miliona dinara namenjena za izgradnju proizvodne hale u poslovnoj zoni Podgora u opštini Milići.

- Naš cilj je očuvanje jedinstva srpskog naroda i pomoć Srbima iz regiona. Ugovori o novčanoj pomoći opštinama u Srpskoj treba da doprinesu poboljšanju uslova života u tom kraju. Finansiranje izgradnje vodovodne mreže u opštini Lopare doneće boljitak za oko 1.000 građana naselja Priboj, koji će na ovaj način rešiti problem vodosnabdevanja i dobiti vodu za piće. Pomoć Milićima za izgradnju poslovne hale u industrijskoj zoni doprineće većoj zaposlenosti, te samim tim i većem standardu stanovništva, što i jeste cilj podrške koji upućujemo našem narodu izvan matice - istakao je Sofić.

Ovo je druga faza pomoći Pokrajinske vlade Milićima, te ukazao na važnost nastavka podrške u realizaciji ekonomskih, kao i svih drugih vrednih projekata značajnih za opšti napredak našeg naroda u Republici Srpskoj.

Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica ia saradnju sa Srbima u regionu, Aleksandar Đedovac izrazio je zadovoljstvo što je i ovoga puta pomoć usmerena za važne projekte od kojih će stanovništvo u Srpskoj imati veliku korist.

- Planiramo  u maju usmerimo finansijsku podršku za realizaciju  oko petnaest projekata u Republici Srpskoj čija ukupna vrednost iznosi 20 miliona dinara -  najavio je Đedovac i dodao da ova pomoć osim ekonomskog značaja nosi poruku o neprestanoj brizi za srpski narod van Srbije.

Načelnici opština Lopare i Milići izrazili su zahvalnost Pokrajinskoj vladi, ukazavši na važnost stalne podrške Srbije i Vojvodine, koja za njih predstavlja veliki oslonac.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom