“PESNIČE NARODA MOG“: U Paraćinu održana 55. Opštinska smotra recitatora (FOTO)

Z. R.

20. 04. 2024. u 14:43

TRADICIONALNO u organizaciji Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“ šezdesetoro najboljih recitatora osnovnih i srednjih škola sa teritorije paraćinske opštine – pobednici školskih takmičenja, nadmetali su se na 55. Opštinskoj smotri „Pesniče naroda mog“.

“ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“:  У Параћину одржана 55. Општинска смотра рецитатора (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/ NB "DR Vićentije Rakić"

Takmičare u kazivanju poezije u tri kategorije – mlađi, srednji i stariji uzrast ocenjivao je stručni žiri, a izuzetnoj atmosferi na tradicionalnoj manifestaciji doprineli su muzikom i učenici OMŠ „Milenko Živković“, koja je bila ove godine domaćin smotre.

Učenici su imali podršku roditelja i nastavnika, dok je žiri ocenjivao izbor pesme primerene uzrastu, akcenat i dikciju, izražajnost i sugestivnost kazivanja. U žiriju su bili glumac Tomislav Đorđević, književnica Biljana Stanisavljević i bibliotekar Leposava Ivanković.

Žiriranje nije bilo nimalo lako, ali je ipak odlučeno da u konkurenciji mlađih takmičara (osnovaca od prvog do četvrtog razreda) prvo mesto pripadne Vasiliji Šćepanović iz OŠ "Đura Jakšić ", druga je bila Sofija Radisavljević iz OŠ " Branko Radičević" Popovac, dok je učenici OŠ "Đura Jakšić", Leni Ljubisavljević, pripalo treće mesto.

U kategoriji  od 5. do 8. razreda za najboljeg recitatora proglašena je  Dunja Savić (OŠ "Đura Jakšić"), dok su drugo i treće mesto osvojile  Mina Stanković i Milena Janković, učenice OŠ "Stevan Jakovljević".

U konkurenciji srednjoškolaca prva dva mesta pripala su gimnazijalkama Anđeli Janković i Ani Rakić, a treće Petru Petroviću, učeniku MEŠ-a.

Najbolji takmičari sa Opštinske smotre osvojili su plasman na okružni nivo jednog od najstarijih školskih takmičenja u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)