DEČJA DOBROTA BEZ GRANICA: Na humanitarnom bazaru u Potočcu prikupljeno 105.000 za Lenku (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 04. 2024. u 17:30

HLADNO vreme ni najmanje nije pokvarilo današnji humanitarni bazar u OŠ „Vuk Karadžić“ u Potočcu, a deca, njihovi roditelji i nastavnici udružili su snage da prikupe sredstva za nastavak rehabilitacije njihove mlađe drugarice, šestogodišnje Lenke Jovanović.

ДЕЧЈА ДОБРОТА БЕЗ ГРАНИЦА: На хуманитарном базару у Поточцу прикупљено 105.000 за Ленку (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/OŠ "Vuk Karadžić" Potočac

Sa velikom ljubavlju i mnogo energije učenici mlađih razreda iz Svojnova, Potočca, Raševice i Trešnjevice, u kojima se nalaze isturena odeljenja matične škole u Potočcu, izrađivali su ručne radove na kojima su preovladavali vaskršnji motivi budući da se bliži ovaj veliki praznik.

Bazar je bio veoma uspešan jer je sakupljeno oko 105.000 dinara i sva sredstva uplaćena su na račun Lenkinih roditelja za nastavak lečenja njihove mezimice koja se godinama lavovski bori da prohoda i progovori.

Foto: Fejsbuk/OŠ "Vuk Karadžić" Potočac

Lenka je, podsetimo, rođena iz blizanačke trudnoće, pa se zbog nedostataka kiseonika odmah po rođenju suočila sa teškim posledicama u vidu epilepsije, cerebralne paralize i mikrocefalije. Bez obzira na to, svakodnevni odlasci na različite tretmane ne padaju joj teško, a posebno je, kao danas, bila presrećna u društvu druge dece koja su joj ukazivala pažnju.

- Kao roditelj, prepuna sam emocija zbog toga koliko su se deca potrudila, koliko se roditelja odazvalo, sa koliko ljubavi su se svi, uključujući direktora škole i učiteljice, priključili ovoj humanitarnoj akciji. Hvala vam sto učite svu našu decu humanosti! Veoma je lep osećaj kada znate da to nešto što ste vi sami napravili može drugome da pomogne, kada ste uspeli da tom nekom date nadu za lepše detinjstvo – kaže Lenkina majka Katarina.

Navodi da je Lenka na bazaru bila prvo zbunjena, pa presrećna, a na kraju čak ljuta što posle svega mora da se ide kući.

A iz kolektiva škole „Vuk Karadžić“ najavili su da će se humanitarna prodaja đačkih radova nastaviti i sutra zbog učenika starijih razreda koji danas nisu mogli da učestvuju zbog ekskurzije.

Svi zajedno,  i deca i nastavnici, danas su bili pravi učitelji i promoteri humanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)