NOVA OBDANIŠTA U KRAGUJEVCU: Korak bliže ka ukidanju liste čekanja

V. Hadžić

18. 04. 2024. u 16:50

U KRAGUEJVCU se planira izgradnja dva nova vrtića sa 410 mesta, proširenje kapaciteta postojećih u predškolskim ustanovama „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, kao i novi ugovori sa privatnim vrtićima u kojima grad subvencioniše boravak dece.

НОВА ОБДАНИШТА У КРАГУЈЕВЦУ:  Корак ближе ка укидању листе чекања

Foto: PU NN-arhiva

U prigradskom naselju Erdeč već se gradi novo obdanište za 270 dece. Kamen temeljac postavljen je pre mesec dana, a očekuje se da će prve mališane primiti krajem godine. Novi vrtić prostiraće se na 1.700 kvadrata, a novac za izgradnju, oko 200 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo prosvete kroz Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, koji se realizuje u saradnji sa Svetskom bankom.

Nova predškolska ustanova sa 140 mesta biće izgrađena i u kragujevačkom naselju Bubanj. Grad  je izdvojio parcelu nekadašnjeg gradskog „Zelenila“ od 43 ara, a izgradiće ga novcem iz gradskog budžeta.

Obdanište će imati prizemlje i sprat sa osam dečijih soba, od kojih je jedna namenjena jaslicama. Postojeći vrtni paviljon – staklenik, adaptiraće se i biće namenjen  ekološkoj edukacije dece predškolskog uzrasta. Novo obdanište trebalo bi da proradi u punom kapacitetu početkom naredne godine.

-I dalje će nedostajati oko 1.000 mesta za smeštaj dece, što znači da već razmišljamo o daljem proširenju kapaciteta - kaže za "Novosti" Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!