LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede

Рада Шегрт
Rada Šegrt

19. 04. 2024. u 06:30

RADIOLOG dr Aleksandar Mladenović, zaposlen u Institutu za zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, odlučio je da se oduži Kikindi u kojoj je pre šest godina dobio prvo zaposlenje.

ЛЕСКОВЧАНИН ИЗ НОВОГ САДА ВРАЋА ДУГ КИКИНДИ: Радиолог из Института за заштиту деце и омладине најавио бесплатне прегледе

Foto: R. Šegrt

Ubuduće će jednom mesečno, u jednoj ovdašnjoj privatnoj ordinaciji obavljati besplatnu ultrazvučnu dijagnostiku dece do 18 godina.

Kako je najavio, u jednom danu moći će da pregleda do 30 malih pacijenata, a godišnje će to dostizati i do 500 snimanja. Na ovaj način, dr Mladenović će olakšati i roditeljima iz Kikinde, koji zbog ovakvih pregleda decu inače moraju da vode u Novi Sad ili Beograd.

Prve preglede obaviće već 20. aprila i ubuduće će u Kikindu dolaziti subotom. Prednost pri prijemu imaće pacijenti sa uputom, jer je njima pedijatar ili drugi lekar već preporučio ovu vrstu dijagnostika...

Foto: R. Šegrt

Doktor Mladenović sa suprugom

- Radićemo ultrazvuk mozga, lumbalno-sakralnog dela kičme za decu do trećeg meseca, te abdomena i male karlice, bubrega i mokraćnog sistema, mekih tkiva vrata, štitaste žlezde, testisa, mišićno-zglobnog sistema, ingvinuma, aksila, mekih potkožnih tkiva... - nabraja dr Mladenović.

Dr Aleksandar Mladenović rođeni je Leskovčanin, a - po sticanju diplome Medicinskog fakulteta u Nišu, sa prosečnom ocenom 9,51 - U Kikindu je došao 2018, jer su ovde i on, i supruga koja je takođe lekar i Leskovčanka, dobili prvi posao.

Posle pet godina, prešao je u Novi Sad i lane okončao specijalizaciju iz radiologije. Član je Društva lekara Vojvodine, Udruženja radiologa Srbije, Lekarske komore Srbije i Evropskog udruženja pedijatrijskih radiologa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)