ZA DOMOVINU SU DALI NAJVREDNIJE - ŽIVOTE: Odata počast sedmorici pripadnika 78. motorizovane brigade, stradalim u udaru NATO projektila

J. S.

16. 04. 2024. u 19:11

Komemorativnim skupom i polaganjem venaca i cveća u selu Reljan kod Preševa, obeleženo je 25. godina od pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade.

ЗА ДОМОВИНУ СУ ДАЛИ НАЈВРЕДНИЈЕ - ЖИВОТЕ: Одата почаст седморици припадника 78. моторизоване бригаде, страдалим у удару НАТО пројектила

Foto: J.S.

Oni su stradali od udara NATO projektila tokom agresije na Srbiju 1999. godine. Pripadnici vojske, predstavnici grada Vranja i okruga odali su počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku ŽeLjku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkoviću.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Siniša Nikolić u svom obraćanju podsetio je prisutne na dan kada je pre 25 godina stradalo sedmoro pripadnika 78. motorizovane brigade i dodao da pripadnici brigade nikada ne smeju zaboraviti svoje saborce koji su pali za slobodu otadžbine.

- Toga dana sedmorica naših heroja dali su ono najvrednije što su imali – svoj život. Ne dozvolimo da zaborav prekrije teške dane NATO agresije i dan stradanja na Reljanu. Neka uspomena na njih traje zauvek. Zbog istine i generacija koje dolaze nikada ne smemo zaboraviti, zbog čega i od koga su stradali naši saborci, vojnici, podoficiri i oficiri haubičkog artiljerijskog diviziona – rekao je pukovnik Nikolić.

Pomen stradalim oficirima i vojnicima služio je vojni sveštenik kapetan Aleksandar Milovanović, a vence na spomen obeležje položile su brojne delegacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave