KRAGUJEVČANIMA TOPLIJI STANOVI I MANJI RAČUNI: Uručeni novi ugovori za energetsku sanaciju kuća i stanova

V. H.

11. 04. 2024. u 17:53

DRUGU godinu zaredom Kragujevčani imaju mogućnost da renoviraju svoja domaćinstva i time znatno uštede potrošnju energije i smanje račune za gas i struju.

КРАГУЈЕВЧАНИМА ТОПЛИЈИ СТАНОВИ И МАЊИ РАЧУНИ: Уручени  нови уговори за енергетску санацију кућа и станова

Foto: V. Hadžić

Građanima je uručeno 130 novih ugovora okviru Programa podrške za energetsku sanaciju kuća i stanova koji realizuje grad Kragujevac u saradnji sa  Ministarstvom rudarstva i energetike.

Ukupna vrednost ugovora koji su danas uručeni je više od 51 milion dinara, subvencije iznose 21.600.000 dinara, a učešće građana 29.500.000 dinara. Najveće interesovanje bilo je za zamenu stolarije, potpisano je čak 120 ugovora, što je posledica dotrajalosti u starim stambenim objektima kojih ima dosta u gradu. I za nabavku kotlova na gas bilo je dosta zahteva, a ostali subvencionisani ugovori odnose se na kotlove na pelet,toplotne pumpe, solarne panele i izolaciju. 

Krajem prošle godine potpisano je 199 takvih ugovora.Tada je lokalna samouprava za mere energetske sanacije u domaćinstvima obezbedila 20 miliona dinara, a resorno ministarstvo 30 miliona. Sa ovim programom Kragujevac će nastaviti i iduće godine i za to je u budžetu grada već opredeljeno novih 15 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima