NOVA MESTA ZA ZABAVU I IGRU: U izgradnju dečjih igrališta u Leskovcu biće uloženo 73 miliona

Игор Митић
Igor Mitić

15. 04. 2024. u 15:18

U NASELjU Dubočica završena je izgradnja dečjeg igrališta kao deo šireg programa saradnje sa Vladom Srbije, kojim je predviđena izgradnja pet ovakvih mesta namenjenih igri i zabavi najmlađih Leskovčana.

НОВА МЕСТА ЗА ЗАБАВУ И ИГРУ: У изградњу дечјих игралишта у Лесковцу биће уложено 73 милиона

foto: GU Leskovac

U saradnji sa donatorima gradiće se još pet dečjih igrališta, kao i četiri teretane na otvorenom, dok Leskovac, iz svog budžeta, gradi još tri takve teretane. Ukupna vrednost svih investicija iznosi više od 73 miliona dinara.

Izgradnja igrališta u naselju Dubočica koštala je 8,2 miliona dinara, a ukupna vrednost svih investicija, koje se sprovode uz pomoć države, iznosi 33,5 miliona dinara. Vlada Srbije je za ove namene izdvojila oko 20 miliona, a ostatak je obezbeđen u gradskom budžetu.

- Dva igrališta, iza Tehnološkog fakulteta i u centralnom gradskom parku su već izgrađena, dok se u istom parku, u centru grada, kao i u parku Devet Jugovića grade još dva ovakva mesta namenjena našim najmlađim sugrađanima - istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Direktor leskovačkog JP "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić naglašava da se svako od igrališta gradi u skladu sa najvišim standardima bezbednosti.

Saradnja sa donatorima

PLANIRANO je još 10 investicija vrednih 28 miliona dinara, koje će omogućiti donatori. Novouređene prostore za igru dobiće deca na Hisaru, u Bobištu i Mrštanu, u naselju Podrum i Radničkom naselju. Ovaj projekat obuhvata i uređenje javne površine pored Hrama Svetog Simeona Mirotočivog, kao i četiri teretane na otvorenom, kod Medicinske škole, pored keja iza Doma penzionera, u Bratmilovcu, i za osobe sa invaliditetom u parku kod leskovačkog stadiona.

- Ona imaju završnu podlogu od gume i jasno utvrđen način izvođenja radova, a ovde smo ugradili i dva stuba sa solarnim svetiljkama i namera nam je da to činimo i na drugim mestima - rekao je Nikolić.

Gradonačelnik Cvetanović je dodao da se iz leskovačkog budžeta finansira i izgradnja tri teretane na otvorenom. U te poslove ulaže se 12,2 miliona dinara, a mesta za vežbanje podižu se na prostoru iza Tehnološkog fakulteta, u parku u Ulici Kralja Petra Prvog, kao i u naselju Solidarnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!