REPUBLIČKA DIREKCIJA ZA IMOVINU VRŠČANIMA USTUPILA PARCELU KOD "MILENIJUMA": Dosanjali zatvoreni bazen

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

02. 04. 2024. u 07:00

VRŠAC je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema zatvoreni bazen. Još pre dve decenije, tokom izgradnje centra "Milenijum", postojala je namera da se uz taj objekat napravi i plivalište, ali je - zbog nesuglasica između privatnog investitora i tadašnje lokalne vlasti - već započeti projekat bio obustavljen. Sada su načinjeni novi koraci, kako bi se ta dugoiščekivana investicija konačno realizovala.

РЕПУБЛИЧКА ДИРЕКЦИЈА ЗА ИМОВИНУ ВРШЧАНИМА УСТУПИЛА ПАРЦЕЛУ КОД МИЛЕНИЈУМА:  Досањали затворени базен

Foto: Grad Vršac

Gradonačelnica Dragana Mitrović je sa Republičkom direkcijom za imovinu potpisala ugovor o ustupanju državne parcele kod "Milenijuma", na kojoj je još ranije bilo predviđeno da se bazen gradi. Reč je o travnatoj površini, koja se nalazi u nastavku sportske hale, paralelno sa pomoćnim stadionom.

- Stvorili su se uslovi da se kompletira vrhunski sportski sadržaj, koji će na jednom mestu, uz centar "Milenijum" i rekonstruisani stadion, sadržati i kupalište pod krovom - ističe Dragamna Mitrović, najavljujući novi sadržaj po najvišim evropskim standardima.

Realnost

VRŠAC nema reku, pa ni vodeni sportovi u njemu nikada nisu bili zastupljeni. Jedino javno kupalište je veštačko jezero, na izlazu iz grada prema Rumuniji, pored kojeg se - od pre šest godina - nalazi i otvoreni olimpijski bazen koji je u nadležnosti centra "Milenijum".

Kako se nezvanično saznaje, bazen će biti u zasebnom objektu, bez direktne povezanosti sa pomenutom sportskom halom. Neće biti olimpijskih dimenzija, ali će u njemu moći da se održavaju zvanična sportska takmičenja - od vaterpola, do plivanja i ronjenja.

- Planirani su osnivanje vaterpolo kluba, škole za obuku neplivača i program ronjenja sa opremom - najavio je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Marko Rašić, prenoseći da lokalna samouprava pri realizaciji ovog kapitalnog projekta očekuje pomoć viših nivoa vlasti, kod kojih će konkurisati za nedostajuća sredstva.

Foto: J.J.Baljak

Dragana Mitrović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?