KOSA, DAR DECI OBOLELOJ OD RAKA: Osmogodišnja Nišlijka Mila Vasić, koja živi u Beču, zadivila javnost

J. Ć.

02. 04. 2024. u 11:59

HUMANIM gestom skraćivanja i doniranja kose deci oboleloj od raka, osmogodišnja Nišlijka Mila Vasić, koja sa porodicom živi u Beču, zadivila je javnost. Prilikom nedavnog dolaska u rodnu Srbiju, ona je odlučila da prvi put od rođenja ošiša kosu dugu više od metra i donira je deci koja su na teškoj terapiji, boreći se sa opakim bolestima. Ona i njena porodica time su želele da šire ideju o doniranju kose i podstaknu druge da učine neko dobro delo za one kojima je to potrebno.

КОСА, ДАР ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД РАКА: Осмогодишња Нишлијка Мила Васић, која живи у Бечу, задивила јавност

foto: Privatni arhiv

Milina mama Sonja Savić Vasić kaže da je na ideju da pokloni deo svoje kose došla njena ćerkica još pre nekoliko meseci.

- Mila je jednog dana došla i rekla da bi želela nekom detetu da pomogne jer ima zaista dugu kosu. Ne znam gde je to videla, da li na TV ili je čula od drugarice, ali je odlučila da se ošiša i pokloni kosu. Mila je oduševljena novom frizurom. Ima ideju da opet donira kad joj kosa bude dovoljno porasla. Ovo je bila isključivo njena ideja, i sama sam bila iznenađena njenom odlukom. Zaista sam se oduševila kada sam to čula jer znam koliko joj je kosa značila, koliko je bila emotivno vezana za nju - priča nam Sonja Savić Vasić.

Uslovi

UDRUŽENjE "Uvek sa decom", preko kojeg je Mila donirala svoju kosu, godinama već pomaže deci oboleloj od raka, a jedna od akcija koje sprovode je i prikupljanje kose. Ukoliko neko želi da pokloni svoju kosu, potrebno je da ona bude dugačka minimum 30 centimetara, čista i suva, a za više informacija, oni koji žele, mogu kontaktirati sa Udruženjem.

Želja male Mile bila je da pomogne deci koja se leče u Srbiji. Zato su doneli odluku da se ošiša u Nišu, prilikom prve posete domovini, a ne u Beču gde žive. Pre nekoliko dana svoju ideju je realizovala u frizerskom salonu.

Sa ponosom ističu da se posle nekoliko slobodnih dana provedenih u rodnom Nišu, vraćaju u Beč zaista ponosni na svoju ćerku.

- I ona je srećna što će njena kosa pomoći nekom detetu da se bolje oseća - dodala je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)