MATURANTIMA ŠIROM OTVORENA VRATA "PUPINA": Dan otvorenih vrata

B. G.

28. 03. 2024. u 14:20

TEHNIČKI fakultet Mihajlo Pupin u okviru projekta Dan otvorenih vrata fakulteta, bio domaćin brojnim maturantima i budućim stidentima…

МАТУРАНТИМА ШИРОМ ОТВОРЕНА ВРАТА ПУПИНА: Дан отворених врата

foto: grad Zrenjanin

Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, u okviru dva projekta Dan otvorenih vrata fakulteta i Sajam prakse i karijere, bio je domaćin predstavnicima grada Zrenjanina, brojnim privrednicima i poslodavcima,  sa idejom da se pojačaju mostovi između privrede, društvene zajednice i visokog obrazovanja i da se privuku budući studenti.

Projekat Otvorena vrata je tradicionalni susret maturanata sa fakultetom, u cilju upoznavanja sa  učionicama i laboratorijama, uz sve važne informacije o načinu upisa na fakultet, prijemnom ispitu, studijskim programima, načinu studiranja i svim pitanjima koja su im u ovom trenutku važna.

Poseta je organizovana i za maturante iz drugih sredina, a obratili su im se dekan i prodekanka za nastavu, šefovi katedri, profesori i asistenti. Objavljen je i termin početka pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita, a to je 6. april. 

Novina ove godine je Sajam prakse i karijere, iniciran od strane Centra za razvoj prakse i karijerno vođenje studenata fakulteta, u cilju bogaćenja studentske prakse i pomoći i podršci u karijernom razvoju mladih.

PRAVO MESTO ZA SUSRET BUDUĆIH STUDENATA I PRIVREDE


   Dekan Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin, prof. dr Milan Nikolić, poručio je da je fakultet, kao svojevrsni posrednik, pravo mesto susreta privrede i studenata.
Antrfile

- Pored obrazovanja, vizija je i u razvoju industrijskih i slobodne zone, zapošljavanju, generalno u privlačenju investitora, a ostvarenja te vizije nema bez kvalitetne radne snage. Ovde smo na prvom sajmu ovakvog tipa, ali i Danu otvorenih vrata, koji posećuju i maturanti iz drugih opština, a odziv učesnika jeste pokazatelj da se zrenjaninska vizija razvoja ostvaruje - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, uz poruku budućim studentima da ostvarenje njihove poslovne karijere počinje upravo na fakultetu Mihajlo Pupin.

U ime organizatora, učesnike i goste sajma pozdravila je i prof. dr Dragana Glušac, rukovodilac Centra za razvoj prakse i karijerno vođenje studenata Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin.

IZNjEDRILI VELIKI BROJ VRHUNSKIH STRUČNjAKA

Fakultet je tokom postojanja I uspešnog delivanja, iznjedrio ogroman broj vrhunskih stručnjaka iz oblasti tehničkih nauka, koji su na rukovodećim pozicijama kompanija u Zrenjaninu i van njega, što pokazuje da se na fakultetu stručno i u kontinuitetu radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)