PUNO SRCE JUŽNJAČKO: Na javnim površinama posude za odlaganje čepova samo u dva mesta u Srbiji, Leskovcu i Vlasotincu

Игор Митић
Igor Mitić

26. 03. 2024. u 09:31

VLASOTINCE je, pored Leskovca, jedina lokalna samouprava u Srbiji koja je obezbedila prostor na platou u centru mesta za prikupljanje plastičnih čepova.

ПУНО СРЦЕ ЈУЖЊАЧКО: На јавним површинама посуде за одлагање чепова само у два места у Србији, Лесковцу и Власотинцу

foto: OU Vlasotince

Posude za odlaganje čepova sa pet ambalaže postoje u školama, vrtićima i drugim ustanovama, ali su samo ove dve lokalne samouprave podržale ideju da ih postave i na javnoj površini i tako dodatno podstaknu građane da učestvuju u akciji pod nazivom „Čep za hendikep“, koja traje punih 12 godina.

- Puno je srce kada dođete ovde. Postavljanjem ovog metalnog srca pokazali ste da je sve moguće i jednostavno. Hvala vam što ste nas kontaktirali i pozivamo sve Vlasotinčane i Leskovčane da i dalje učestvuju u akciji prikupljanja čepova – istakli su predstavnici organizacije „Čep za hendikep“.

foto: OU Vlasotince

Vlasotinčani su, za relativno kratko vreme, prepunili metalno srce postavljeno u centru ove varoši. Na trgu u Leskovcu postavljeno je pre skoro pune dve godine, a istovetne posude u gradu na Veternici nalaze se i na portirnici Gradske uprave, kao i na ulazima u Uslužni centar i gradsku biblioteku.

- Sa prijateljima sam i ranije sakupljao čepove sa pet ambalaže. Potom smo se okupili u neformalnu grupu i iskoristili konkurs opštine i švajcarske organizacije „Helvetas“, namenjen malim projektima, i tako nabavili ovu konstrukciju u obliku srca – kazao je Branislav Pešić, aktivista neformalne grupe građana iz Vlasotinca - Sve vreme bili smo u kontaktu sa organizacijom „Čep za hendikep“ kako bi u kontinuitetu doprinosili nabavci ortopedskih pomagala, istovremeno čuvajući životnu sredinu.

Predstavnike organizacije „Čep za hendikep“ primio je i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić. Njihova saradnja, kako je najavljeno, biće proširena realizacijom manifestacije pod nazivom „Čep fest“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima