OBELEŽEN SVETSKI DAN VODA: Poseta leskovačkoj akumulaciji „Barje“

I. M.

22. 03. 2024. u 14:32

Deca viših razreda leskovačkih osnovnih škola, predstavnici lokalne samouprave, JKP „Vodovod“ i Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležili su Svetski dan voda.

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОДА: Посета лесковачкој акумулацији „Барје“

foto: GU Leskovac

Oni su to učinili tradicionalnom posetom akumulaciji „Barje“ iz koje se Leskovac snabdeva vodom za piće.

Svetski dan voda obeležava se pod sloganom „Voda za mir“ čime se šanje poruka da voda može biti oslonac mira i blagostanja.

Deca su imala priliku da obiđu u fabriku vode u Gorini, dok su u Centru za stručno usavršavanje organizovane radionice na temu vode i očuvanja životne sredine.

Leskovac je minulih godina realizovao brojne investicije kako bi vodu iz gradskog vodovoda doveo do velikog broja naselja na svojoj teritoriji, a u rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže ukupno je uložio više od milijardu dinara.

Obnova vodovodna mreže biće nastavljena i u narednom periodu, posebno u ulicama gde se često dešavaju havarije zbog dotrajalosti infrastruktre stare više od 40 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)