JOŠ EFIKASNIJE UPRAVLJANJE OTPADOM: Novi Sad nabavlja kontejnere za primarno razvrstavanje smeća

Z. GRUMIĆ

25. 03. 2024. u 07:23

RADI realizacije kompleksnog projekta upravljanja otpadom, novosadski gradski većnici odobrili su finansijsku podršku za "Čistoću", na osnovu koje će ovo javno-komunalno preduzeće, do kraja godine, nabaviti 27 podzemnih kontejnera za primarnu separaciju.

ЈОШ ЕФИКАСНИЈЕ УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ: Нови Сад набавља контејнере за примарно разврставање смећа

Z. Grumić

U skladu sa odgovarajućom odlukom Skupštine grada, posle koje će uslediti i postupak javne nabavke, za realizovanje ove značajne investicije u komunalni sektor iz budžeta Novog Sada planirano je izdvajanje ukupno 20 miliona dinara.

Lokacije na kojima će biti ugrađeni pomenuti kontejneri biće odrećene tek kad bude pribavljena lokacijska dozvola, a u Novom Sadu trenutno se realizuje dugoročni projekat izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom, u koji je uključeno još sedam okolnih lokalnih samouprava. Njegov deo biće i već dugo najavljivana Regionalna deponija - planirana nedaleko od postojećeg gradskog smetlišta.

S obzirom na to da se savremeni koncept upravljanja otpadom na teritoriji Novog Sada zasniva prvenstveno na primarnoj separaciji, predviđeno je da individualna domaćinstva dobiju po dve kante, od kojih će "suva" biti za papir i sličan otpad, dok će u "mokru" biti odlagan onaj koji je biorazgradiv. U planu su i kontejneri za odlaganje stakla, popularna "zvona", koji se već uveliko koriste na više desetina lokacija u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave