"DA BUDEMO NA LISTI PRIORITETA": Novoizabrana gradonačelnica Jasmina Vojinović o planovima za razvoj Smedereva

J. I.

02. 03. 2024. u 08:00

NOVA gradonačelnica Jasmina Vojinović, tek druga žena na ovoj odgovornoj funkciji u gradu na Dunavu, kaže da će najviše energije utrošiti u nastojanje da Smederevo dospe na listu prioriteta među srpskim gradovima.

ДА БУДЕМО НА ЛИСТИ ПРИОРИТЕТА: Новоизабрана градоначелница Јасмина Војиновић о плановима за развој Смедерева

Foto: Nenad Živanović

Insistiraće, stoga, na intenzivnijoj saradnji sa ministarstvima, kako bi buduće projekte lakše realizovali. A, između ostalog, planirani su završetak izgradnje Transfer stanice sa reciklažnim dvorištem, te zamena kotlarnica koje će ubuduće, umesto mazuta, koristiti gas.

- To će, uz veći obuhvat teritorije grada kanalizacionom mrežom, doprineti većoj zaštiti živortne sredine, a više ćemo se pozabaviti i rešavanjem problema u oblasti putne infrastrukture, jer Smederevci zaslužuju dobre saobraćajnice, te pešačke i biciklističke staze, a to je i preduslov za maksimalno korišćenje potencijala ovdašnje Industrijske zone, zarad stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i daljeg podsticanja privrednog rasta - nabraja Jasmina Vojinović, ističući da neće praviti razliku između zanatlija, malih ili srednjih preduzeća i firmi sa obimnijom proizvodnjom.

Od novih projekata, izdvaja unapređenje rada javnih preduzeća, prvenstveno kroz nabavku savremenih sredstava za rad. Nadalje, pored nastavka rekonstrukcije i opremanja svih ovdašnjih škola, posle otvaranja novog vrtića u Radincu, očekuje skori početak rada istovetnog objekta u Drugovcu i završetak gradnje u Skobalju.

Misija

ŽELIMO i uspostavljanje bolje saradnje sa medijima, jer nam je cilj kvalitetnije predstavljanje potencijala Smedereva i rezultata lokalne samouprave - u cilju objektivnog informisanja javnosti. Jer, i novinari su - poput sportista i poslenika kulture - svojevrsni ambasadori grada.

- S obzirom na to da se širom Srbije obnavljaju i grade nove bolnice, čak i u manjim gradovima od našeg, želja nam je da i Smederevo dobije savremeni objekat, ali trenutno je izvesno samo da posedujemo odgovarajuću lokaciju... U međuvremenu, u saradnji sa državom, nastojaćemo da rekonstruišemo, uredimo i opremimo postojeće objekte za pružanje zdravstvenih usluga - iskrena je nova gradonačelnica, navodeći da je već ispunila prvo obećanje, jer je stara Turistička organizacija u procesu likvidacije, a pokrenuta je procedura za osnivanje nove, koja će se veoma brzo ozbiljnije baviti kvalitetnijim korišćenjem ne malih potencijala u ovoj oblasti.

Jedan od koraka u obogaćivanju turističke ponude biće i nastavak realizacije inicijative za podizanje spomenika Đurađu Brankoviću, s tim što još nije odlučeno da li će se on nalaziti na gradskom trgu, u Tvrđavi, ili na nekom trećem mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)