PETI MANDAT PREPUN PROJEKATA: Lazar Rvović ostaje na čelu lokalne samouprave u Priboju

A. ROVČANIN

04. 03. 2024. u 06:15

PRAVNIK Lazar Rvović i naredne četiri godine biće prvi čovek Priboja - u petom mandatu - a zamenik će mu biti Saša Vasilić.

ПЕТИ МАНДАТ ПРЕПУН ПРОЈЕКАТА: Лазар Рвовић остаје на челу локалне самоуправе у Прибоју

A.Rovčanin

 Ovakava kadrovska rešenja podržala su 23 odbornika koalicije "Aleksandar Vučić - Priboj ne sme da stane - Ivica Dačić", četiri predstavnika Sandžačke demokratske partije, dva člana Stranke pravde i pomirenja i jedan iz Bošnjačko-srpskog saveza. Pribojsku opoziciju činiće devet odbornika grupe građana "Složno u pobedu", te po jedan predstavnik koalicije "Nada" i SDA Sandžaka.

Skupštini opštine predsedavaće socijalista Boris Mrdović, njegov zamenik biće Esad Mehović, dok će sekretar skupštine i naredne četiri godine biti Milica Drobnjaković.

A.Rovčanin

Lazar Rvović

Grad na Limu dobio je i Opštinsko veće, koje će činiti Dragan Ljeljen, Nenad Penezić, dr Jasminko Toskić, dr Adel Slatina, Fahrudin Alagić, Milan Karadžić i Novko Prijović, a pre izbora organa izvršne vlasti opozicija je napustila skupštinsko zasedanje.

- Od najvažnijih poslova u naredne četiri godine, sledi raspisivanje tendera za Gimnaziju, koja će biti jedna od najsavremenijih i najlepših u Srbiji, pravi ukras Priboja. Već smo razgovarali o pripremama za izgradnju još jedne nemačke fabrike, a Ministrastvo odbrane je izdvojilo 7,5 miliona evra da FAP dobije najsavremeniju peskaru i farbaru. U tom smislu, značajno je i najavljeno otvaranje kasarne, te vraćanje nekih ljudi koji su otišli iz Priboja, uz dolazak novog oficirskog i podoficirskog kadra, koji sa sobom dovodi i porodice... Započete su i pripreme za izgradnju gondole koja će povezati Tornik sa Pribojskom Banjom, a u izgledu je i gasovod. Na kraju, naši predstavnici su deo Vladine Radne grupe za najveći energetski projekat u Srbiji, izgradnju reverzibilne hidroelektrane na Bistrici - objasnio je Rvović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!