POLJUPCI NA MOSTU LJUBAVI: U Vrnjačkoj Banji na Dan zaljubljenih održano tradicionalno takmičenje (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

14. 02. 2024. u 18:37

Na Dan zaljubljenih kojeg pravoslavci slave kao Svetog Trifuna, a katolici kao Svetog Valentina, na mostu ljubavi u centralnom parku prestonice srpskog kontinentalnog turizma po 14. put održana je tradicionalna manifestacija „Poljubi me“, takmičenje zaljubljenih parova - u ljubljenju.

ПОЉУПЦИ НА МОСТУ ЉУБАВИ: У Врњачкој Бањи на Дан заљубљених одржано традиционално такмичење (ФОТО)

G.Šljivić

I ove godine ponovo su pobedili Irena i Đorđe Božić iz Medveđe, višestruki pobednici i rekorderi ove manifestacije, i to filmskim poljupcem koji je bez prestanka trajao tačno 48 minuta, osvojivši vredne nagrade među kojima je i vikend u Vrnjačkoj Banji.

G.Šljivić

 

- Ovo je šesti put da pobeđujemo. Prvi put smo bili momak i devojka, a potom smo se venčali i zasnovali porodicu. Nismo uspeli da oborimo rekord, ali možda ponovo pokušamo naredne godine – gotovo u glas poručuju Irena i Đorđe.

G.Šljivić

 

Nagrada za najstarije učesnike pripala je bračnom paru Žurž, Lavrinki i Pompililju iz Sutjeske kod Zrenjanina koji su u braku punih 35 godina, a nisu izostale ni nagrade za najatraktivniji par, kao i za parove koji su osvojili drugo i treće mesto.

G.Šljivić

Najstariji učesnici

- Svi koji na mostu ljubavi učestvuju u takmičenju za najduži poljubac iz prestonice srpskog turizma ponesu lepe, nezaboravne uspomene, a mi se potrudimo da za sve obezbedimo prigodne poklone kao i vredne nagrade za pobednike – kaže Goran Karavesović iz TO Vrnjačke Banje dodajući da se nada će naredne godine ova manifestacija privući još više učesnika iz svih krajeva Srbjije.

G.Šljivić

 

Na ovogodišnjem takmičenju, u organizaciji ovdašnjih turističkih poslenika, koje je pratlo nekoliko stotina radoznalaca. učestvovalo je ukupno pet zaljubljenih parova iz Kruševca, Beograda, Niša, Sutjeske i Medveđe, dok je par iz Vrnjačke Banje, najverovatnije zbog „sramežljivosti“, odustao u poslednjem trenutku.

G.Šljivić

 

Manifestacija „Poljubi me“ u Vrnjačkoj Banji održava se od 2008. godine, s tim što je 2021. i 2022. napravljena pauza zbog korona pandemije. Rekord u dužini poljupca i dalje je ostao u vlasništvu ovogodišnjih pobednika Irene i Đorđa Božića koji su se 2020. godine ljubili tačno 112 minuta.

G.Šljivić

 

LjUBAV I VINO

U okviru tradicionalne manifestacije kao i povodom vinogradarske slave Svetog Trifuna, vinu i zaljubljenima večeras će biti posvećene i brojne tematske večeri u poznatim vrnjačkim kafićima i restoranima. To će svakako upotpuniti provod svima onima koji su produženi vikend zbog praznika, Dana državnosti, odličili da provedu upravo u Vrnjačkoj Banji.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima