SUZE MAJKE SEDMORO DECE UJEDINILE ZAJEČAR: Devetočlana porodica Stanojević iz Vratarnice u požaru ostala bez doma

S. M. J.

26. 01. 2024. u 22:21

PORODICA Stanojević, Denis i Marija sa pet kćeri i dvojicom sinova, od 13 meseci do 17 godina, izgubili u požaru sve što su imali.

СУЗЕ МАЈКЕ СЕДМОРО ДЕЦЕ УЈЕДИНИЛЕ ЗАЈЕЧАР: Деветочлана породица Станојевић из Вратарнице у пожару остала без дома

Foto. S.M.Jovanović

 Usud je hteo da se tokom noći dok je vatra proždirala ovo skromno domaćinstvo, probudi sedmogodišnji Dušan koji je plačem dozvao majku i probudio ostale ukućane, a u tom trenutku ih je bilo petoro.

-U sred noći sam čula plač deteta, probudila supruga, on je skočio i kad je otvorio vrata sve je buktalo. Deca su vrištala i plakala. Oni stariji su se snašli, pošli kod nas ali su promašili i došli u kupatilo, Dušan je vrištao. Dok je vatra buktala, suprug je kolenima prošao kroz kuću, pronašao sina, skočio kroz prozor nekih par metara iznad tla, stavio merdevine i izvukao nas je iz kuće – potrešena je ova majka sedmoro dece.

Uzrok i pomoć

SUMNjA se da je uzrok ovog požara deo stare instalacije. Stanojevići kažu da ništa nije ukazivalo da će do ovog da dođe. Na zgradište nekada srećnog doma u  toku je izbacivanje šuta. Grad Zaječar i Javno komunalno stambeno preduzeće Zaječar obezbedili su kontejnere. Porodici je neophodna pomoć i u građevinskom materijalu, pa se nadaju da će moći da uz pomoć dobrih ljudi osposobe najhitnije bar jedan deo kuće i ponovo biti na okupu.

Prvi im je u pomoć pritekao komšija Velisav koji je Stanojeviće primio u svoj dom. Dvoje dece iz ove porodice privremeno su smeštena kod prijatelja u Grljanu, a dvoje su u Zagrađu.

Ubrzo su i građani Zaječara pritekli u pomoć prikupljajući za ovu višečlanu porodicu neophodne potrepštine, odeću i obuću. Mnogi pomažu i uplatom donacija na račun Denisa Stanojevića 170-0010831338000-09 kod Unikredit banke.

Dom kupljen na kredit još otplaćuju

-KUĆU sam kupila kreditom 2021. i još je otplaćujem. Suprug i ja smo je polako od plate, nadnica kućili i gradili. Ovo je najgore vreme kad je moglo ovo da nam se desi, u sred zime, kad je hladno i kad ne možemo puno da uradimo – kaže Marija.

I Crveni krst im se, vele, našao u nevolji ali i zaposleni u  Okružnom zatvoru u Zaječaru kao i sedmoro zatvorenika koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom odeljenju Zavoda. Oni su se odrekli svog suvog obroka za članove porodice koja se u Vratarnici skućila 2021.

-Skromno smo živeli i stvarno smo ovde bili srećni. Sad kad sve ovo gledam, mnogo mi je teško. Do juče je ova kuća bila puna dece i smeha a vidite sada – kaže Marija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost