ODLUKOM GRADSKOG VEĆA: U Subotici povećana naknada za trudnice i roditeljski dodatak

J. L.

22. 01. 2024. u 15:11

Odlukom Gradskog veća Subotice povećani su iznosi koji se daju trudnicama i porodiljama.

ОДЛУКОМ ГРАДСКОГ ВЕЋА: У Суботици повећана накнада за труднице и родитељски додатак

foto: Grad Subotica

Ta će jednokratna pomoć trudnicama umesto dosadašnjih 15.000 dinara sada biti 20.000 dinara, dok je roditeljski dodatak za prvorođeno dete sa 10.000 povećan na 15.000 dinara.

Budžet za socijalnu zaštitu iznosi 433,4 miliona dinara, što je 13.6 odsto više nego prošle, a uz ove mere finansiraju se i pokušaji vantelesne oplodnje, besplatne užine za socijalno ugroženu decu, besplatni vrtići...

-Nastavljamo da pratimo mere sa državnog nivoa, znamo da se u ovoj oblasti izdvajaju zaista velika sredstva i uvode se nove pronatalitetne mere, takođe i Pokrajina nastavlja sa podsticanjem nataliteta, te i subotička lokalna samouprava prati i unapređuje te mere uz našu težnju da nas bude što više i da pomognemo roditeljima da se ostvare u najvažnijoj ulozi - ističe Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti. - Za vantelesnu oplodnju Grad izdvaja oko milion dinara, što je dovoljno za četiri para. Ove godine se izdvajaju i velika sredstva za dogradnju vrtića, za boravak dece koji je besplatan. Za odrastanje deteta je važno da ima što bolje uslove ne samo u ranom razvoju, nego kroz celokupan tok obrazovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave