OVE GODINE JOŠ 50 KM ASFALTA: Opština Pećinci lane imala velika ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu

S. KOSTIĆ

23. 01. 2024. u 10:00

RUKOVODSTVO Opštine Pećinci prošlu godinu ocenjuje kao uspešnu sa izuzetno velikim ulaganjima u komunalnu i putnu infrastrukturu, čak, sa najvećim ulaganjima u ovako kratkom vremenskom periodu od kada Opština Pećinci postoji. Završen je put Šimanovci - Ašanja, u potpunosti rekonstruisani putevi Prhovo - Šimanovci i Sremski Mihaljevci - Karlovčić, a urađene su i rekonstrukcije puteva u sporednim ulicama u Ašanji, Sibaču, Donjem Tovarniku, Popincima i Šimanovcima i još mnogo toga. U ovoj godini Siniša Đokić prvi čovek pećinačke opštine, najavljuje još nekoliko kapitalnih investicija u putnu i komunalnu infrastrukturu.

ОВЕ ГОДИНЕ ЈОШ 50 КМ АСФАЛТА: Општина Пећинци лане имала велика улагања у путну и комуналну инфраструктуру

Foto S.K.

- Raspisan je tender za izgradnju kanalizacije u Deču i ti radovi počinju odmah po završetku tendera, čeka se i tendera za izgradnju kanalizacionih mreža u Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću. Projekat za Obrež je završen i već smo aplicirali za sredstva, a u pripremi je projektno-tehnička dokumentacija za Ašanju i Kupinovo. Cilj nam je da budemo prva opština u Srbiji u potpunosti pokrivena kanalizacionom mrežom i da sve mreže budu priključene na prečistače - kaže Đokić.

U ovoj godini, lokalna samouprava planira rekonstrukciju 50 kilometara puteva. Prva deonica puta Kupinovo - Brestač je asfaltirana, a od proleća biće nastavljeni radovi na putu koji je dužine preko 26 kilometara. A radiće se i obnova puteva Kupinovo -Progar, Subotište - Pećinci i Sremski Mihaljevci - Pećinci.

- Ministarstvo finansija je već odobrilo sredstva za rekonstrukciju i dogradnju vrtića u Obrežu i očekujemo da uskoro bude raspisan tender za ove radove. Na polugodištu počinjemo sa radovima na rekonstrukciji osnovne škole u Pećincima, a uveliko je u pripremi i rekonstrukcija škole u Popincima. Sa obnovom škola ćemo nastaviti dok sva deca ne budu imala jednako dobre uslove za školovanje - naglašava predsednik Đokić, dodajući da će lokalna samouprava iz sopstvenih sredstava nastaviti sa obnovom terena za male sportove i dečjih igrališta, koja je započeta tokom jeseni prošle godine.

Besplatni udžbenici

OD ove godine udžbenici su besplatni za sve učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole, a Opština će u potpunosti snositi troškove boravka u vrtiću za svu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom