DVORANA ZA SPORT I ZABAVU :Mačvanska Mitrovica dobila multifunkcionalnu salu posle šest decenija

S. KOSTIĆ

16. 12. 2023. u 12:13

OSNOVNA škola "Dobrosav Radosavljević Narod" u Mačvanskoj Mitrovici, posle nove školske zgrade, dobila je i novu salu za fizičko, koju su zajednički finansirali Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica u iznosu od 430 miliona dinara.

ДВОРАНА ЗА СПОРТ И ЗАБАВУ :Мачванска Митровица добила мултифункционалну салу после шест деценија

Foto S.K.

Sportsku salu moći će da koriste đaci, ali i svi meštani Severne Mačve, već od narednog polugodišta kada će biti predata na upotrebu.

- Ovo je jedan predivan objekat koji je multifunkcionalan. U sali se mogu održavati utakmice malog fudbala, rukometa, odbojke, košarke, a imamo i kuhinju, gde ćemo moći da proizvodimo užinu za naše učenike, tu je i trpezarija sa 132 mesta, u kojoj se mogu slaviti školske priredbe - kaže Slađan Papić, direktor ove škole otkrivajući da je prošao projekat u Ministarstvu energetike za izdvojeno odeljenje u Radenkoviću, gde će se raditi malo centralno grejanje na pelet.

Sportska dvorana površine 2.500 kvadratnih metara, sa najmodernijom opremom koristiće se za kulturne i zabavne sadržaje, imaće nove školske kabinete, produženi boravak, učeničku kuhinju i trpezariju. Meštani ovog mačvanskog mesta, kažu da su 60 godina čekali na ovaj objekat.

Neophodna obnova vrtića

U BLIZINI škole, nalazi se predškolska ustanova "Pčelica", koja je u lošem stanju. Nadamo se da će Grad uz pomoć Pokrajinske i Republičke vlade uspeti da reši i taj problem svih žitelja, jer je to centralni vrtić za celu Severnu Mačvu. Veliki broj dece iz okolnih mesta, upravo pohađa ovde vrtić - kaže predsednik Saveta MZ Mačvanska Mitrovica.

- Prethodni objekat škole bio je sazidan 1964. godine, a među prvim generacijama koje su u tu školu krenule bila je i moja majka, mislim da će ona sada biti srećnija kad vidi da ovako jedan velelepan objekat mogu da koriste njeni unučići - kazao je Miloš Kovač, predsednik Saveta MZ Mačvanska Mitrovica i podsetio da je izgradnja nove škole počela 2016. godine, a završena dve godine kasnije.

U OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod" u Mačvanskoj Mitrovici, obrazuje se više od 700 đaka. Škola ima nekoliko područnih jedinica i ukupno 44 odeljenja od prvog do osmog razreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo