PRAZNIK KOŠARKE U SRPSKOJ CRNJI: Održan Drugi međunarodni košarkaški Akademac kup 2023. (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 12. 2023. u 17:30

Drugi međunarodni košarkaški Akademac kup 2023. u dvorani "Dušan Silni" u Srpskoj Crnji, okupio je oko stotinu talentovanih košarkaša U14 iz Beograda, Temišvara, Gajdobre, Novog Miloševa i Srpske Crnje.

ПРАЗНИК КОШАРКЕ У СРПСКОЈ ЦРЊИ: Одржан Други међународни кошаркашки Академац куп 2023. (ФОТО)

Foto: B. Grujić

U nadmetanju šest ekipa, najuspešniji su bili mali košarkaši ekipe BKK Radnički iz Beograda, domaćinima je pripalo drugo mesto i srebrni pehar, dok su treće mesto podelile ekipe Hercegovac iz Gajdobre i Vojvodina iz Novog Miloševa.

Za najboljeg igrača turnira proglašen centar pobedničke ekipe, Lazar Birišić, najbolji strelac je Ivan Stan, iz ekipe Akademac Srpska Crnja, a sve pohvale zaslužuju i dve ekipe iz susednog Temišvara u Rumuniji.

- Lepo druženje i sjajna organizacija, bez obzira na plasman, deca su uživala, a to jeste smisao košarke - naglasio je Radenko Toroman, srpski košarkaški stručnjak koji dugo godina radi u Rumuniji.

- Košarkaški klub Akademac, potrudio se da bude dobar domaćin, nakon takmičenja, organizovali smo lepo druženje uz kulinarake specijalitete našeg kraja u popularnom Dvorcu Srpska Crnja - dodao je Saša Popov, delegat KSS i jedan od organizatora međunarodnog turnira.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar