VIŠE NEMA LISTE ČEKANJA: U Bačkoj Palanci otvoren najveći vrtić u tom gradu, mesta za 200 mališana

Lj.P.

24. 10. 2023. u 13:29

“DUGA”, najveći vrtić u Bačkoj Palanci, u čiji izgradnju je uloženo 175 miliona dinara, počeo je s radom i u opštini Bačka Palanka više ne postoje liste čekanja.

ВИШЕ НЕМА ЛИСТЕ ЧЕКАЊА: У Бачкој Паланци отворен највећи вртић у том граду, места за 200 малишана

FOTO: opština Bačka Palanka

Vrtić u naselju Sinaj, u kom će biti obezbeđen boravak za 200 dece, otvorili su ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica. Vrtić ima 1.307 kvadrata, a izgrađene su i pešačke staze, parking prostor, kolski ulaz u dvorište vrtića, atmosferska i fekalna kanalizacija, saobraćajna signalizacija i osvetljenje od Topolske do ulice Marka Oreškovića.

- Želimo da detinjstvo sve dece bude obojeno najlepšim bojama poručila je ministarka Darija Kisić. - Glavni zadatak Ministarstva za brigu o porodici i demografiju jeste podrška porodici, roditeljstvu i deci. I zato smo opštinu Bačka Palanka podržali sa 10 miliona dinara za opremanje vrtića. Opština je uz novac za izgradnju izdvojila i šest miliona za opremanje, i svi zajedno smo dali doprinos da Bačka Palanka danas nema listu čekanja za upis u vrtiće. Mi ćemo nastaviti da gradimo vrtiće i škole ne teritoriji cele Srbije.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica istakao je da je "Duga" šesti vrtić koji je u poslednjih sedam godina otvoren na teritoriji opštine i da će u narednom periodu početi izradnja vrtića u naselju Mladenovo.

- Razgovarali smo sa roditeljima. Oni su dali predloge na kom mestu bi voleli da bude novi vrtić i kako bi želeli da izgleda i on će biti izgrađen u skladu sa željama roditelja – rekao je Šušnica. - A otvaranjem "Duge" Bačka Palanka je stala u red gradova i opština u kojima nema liste čekanja za vrtiće. Ali, nećemo stati. Nastavićemo da gradimo, rekonstruišemo i modernizujemo vrtiće i škole. Mi smo posvećeni unapređenju uslova za vaspitanje i obrazovanje dece u našoj opštini. Uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije nastavljamo da radimo, nastavljamo da razvijamo Bačku Palanku.

Pored "Duge", čija je izgradnja počela u aprilu prošle godine, otvoreni su vrtić "Mali princ" u Obrovcu, zatim, novi vrtić "Kockica" u Silbašu. Rekonstruisani su vrtići "Leptirić"i "Bambi", a u vrtiću "Snežana" obezbeđen je celodnevni boravak za decu iz Čelareva. Energetski je unapređena centralna zgrada PU "Radosno detinjstvo", na kojoj je zamenjeni krov i stolarija na celoj zgradi, postavljena izolacija i nova fasada. Time je obezbeđeno bolje grejanje i klimatizacija i uštede u budžetu.

Izgradnja vrtića "Duga" počela je u aprilu prošle godine. Vrtić ima osam radnih soba, dve trpezarije, fiskulturnu salu, distributivnu kuhinju, kancelarije i ostale prateće prostorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)