PROMOCIJA KNJIGE BOJANA PETROVIĆA: U Paraćinu večeras kraj „Sarmates festivala“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 10. 2023. u 12:31

FOTOMONOGRAFIJA „Tuga i radost: Romi“ poznatog paraćinskog fotografa i osnivača Foto grupe „Art tim“ Bojana Petrovića Bokca, biće predstavljena večeras u zgradi Regionalnog inovacionog startap centra u tom gradu.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ БОЈАНА ПЕТРОВИЋА: У Параћину вечерас крај „Сарматес фестивала“

Foto: Z: Rašić

Ovaj događaj zakazan u 20 sati ujedno će označiti i kraj drugog po redu Međunarodnog festivala fotografije „Sarmates“ u organizaciji „Art tima“, u okviru kog je paraćinska publika imala privilegiju da pogleda četiri izložbe poznatih srpskih i inostranih fotografskih imena.

Večerašnjoj promociji Bokčeve fotomonografije prethodila je njegova impozantna izložba sa istim nazivom, predstavljena u Zavičajnom muzeju, inspirisana životom Roma, posebno par porodica koje je Bokac fotografisao u jednom kontinuiranom vremenskom periodu počev od 2012. godine.

Knjiga sadrži veliki broj odabranih fotografija iz romske svakodnevice u prilično teškim životnim uslovima, sa prepoznatljivim osnovnim emocijama iz kojih izbijaju - tuga i radost.

Foto: Z: Rašić

 

Promociji ovog izdanja, inače Petrovićeve druge po redu knjige fotografija, prisustvovaće predstavnici velikog kineskog fotokluba „Megrez“ iz Pekinga, koji ovih dana borave u Paraćinu na njegov poziv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?