SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA: Crveni krst povećao pomoć u hrani ugroženima

Novosti onlajn

17. 10. 2023. u 18:09

VELIKI broj organizacija Crvenog krsta u Srbiji danas će pojačati količinu hrane, odnosno brašna i voća po članu domaćinstva i distribuirati pakete hrane onima koji nisu obuhvaćeni programom narodnih kuhinja, saopštio je Crveni krst.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА: Црвени крст повећао помоћ у храни угроженима

Crveni krst Crne Gore

Pomoć u hrani povećana je povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva, a iz Crvenog krsta su naveli da su se mnogi pojedinci i kompanije, lokalni donatori, odazvali da pomognu.

Podsetili su da 24 odsto svetskog stanovništva, odnosno blizu dve milijarde ljudi, živi u lošim životnim uslovima a više od jedne milijarde u siromaštvu.

Dve trećine siromašnih predstavljaju deca i mladi, a žene su u većini regiona u najvećoj opasnosti od siromaštva.

Crveni krst kontinuirano tokom godine sprovodi aktivnosti kao podršku najugroženijim članovima našeg društva, posebno u programu narodnih kuhinja a na današnji dan skrećemo pažnju na to da je neophodno pomagati osobama koje se nalaze u riziku od siromaštva ili čak apsolutnog siromaštva, navodi se u saopštenju.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO NOVOSTI: Za vrh novinarstva, vrh najviše zgrade!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima