JAGODINCI OTPUTOVALI U BEČ: Delegacija na čelu sa Palmom tradicionalno u Austriji (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

10. 10. 2023. u 22:40

Delegacija od 300 ljudi, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, večeras je otputovala u Beč, u kome će boraviti od 11. do 13. oktobra.

ЈАГОДИНЦИ ОТПУТОВАЛИ У БЕЧ: Делегација на челу са Палмом традиционално у Аустрији (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Kao i za sva prethodna putovanja u organizaciji grada, ni za ovo nije potrošen nijedan dinar iz budžeta grada Jagodine, jer sve troškove u potpunosti snose donatori. Delegaciju čine poljoprivrednici, vaspitači, prosvetni i zdravstveni radnici i političari. Putnike je pre polaska pozdravila Snežana Vukašinović, zamenica predsednika Skupštine grada Jagodine.

-Poljoprivrednici će biti u prilici da se u Beču voze fijakerom, da obiđu neku od farmi i da se sretnu sa primerima dobre prakse. Ostali će uživati u lepotama jednog nekadašnjeg carskog grada koji ima puno divnih starih građevina, ali i modernih. U Beču živi mnogo naših sunarodnika. Želim vam još jedanput srećan put, da se lepo provedete, da vas posluži lepo vreme i da bude još ovakvih putovanja zahvaljujući angažovanju našeg predsednika Dragana Marković – rekla je Vukašinović.

Mnogima je ovo prvi put da putuju u Beč, a svi koji su u delegaciji istakli su da se radi o lepom gestu lokalne samouprave.

-Za nas je stvarno dobro da vidimo kako je tamo, da pogledamo farme i pijacu. Meni to i odgovara, jer ja držim tezgu na pijaci i volim što ću moći da uporedim našu i njihovu pijacu - rekla je Dušanka Miladinović, poljoprivrednica iz Međureča.

-Mislim da je ovo jedan baš lep gest našeg predsednika Markovića i cele lokalne samouprave, da narod ode da vidi, možda i da poboljša proizvodnju kod kuće i da malo skrene misli s posla. Mislim da je ovo prava stvar – ocenio je Miloš Ilić, poljoprivrednik iz Šantarovca.

-Radujem se upoznavanju Beča. Prvi put idem. Radujem se obilasku grada i upoznavanju njegovih znamenitosti. Posebno me raduje što ćemo obići jednu njihovu školu, pa ćemo moći da vidimo kakvi su tamo uslovi rada – rekla je Suzana Mitrović, učiteljica u školi u Starom Laništu.

-Prvi put idem u Beč. Koleginice koje su ranijih godina putovale, vratile su se sa prelepim uspomenama. Nadam se da ću se i ja lepo provesti i videti nešto što još uvek nisam – rekla je Snežana Stamatović, vaspitačica u PU „Pionir“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom