KRALJEVO KAO INSPIRACIJA: Likovna kolonija povodom proslave Dana grada na Ibru

G. ĆIROVIĆ

09. 10. 2023. u 12:07

Povodom obeležavanja Dana grada Kraljeva, u organizaciji Udruženja građana „Stara Pavlica“ i podršku lokalne samouprave, u dvorištu Adžića kuće u centru grada održana je likovna kolonija.

КРАЉЕВО КАО ИНСПИРАЦИЈА: Ликовна колонија поводом прославе Дана града на Ибру

G.Šljivić

Na ovoj koloniji učestvovalo je više od deset akademskih slikara iz Kraljeva, Raške i Čačka, kao i zaljubljenika u likovnu umetnost svih uzrasta, kojima su kao inspiracija za umetnička dela poslužile znamenitosti Kraljeva i okoline.

G.Šljivić

 

- Naše udruženje postoji od 2011. godine i trudimo se da povežemo Rašku i Kraljevo kroz Dolinu vekova gde se nalaze srednjovekovni manastiri Žiča, Studenica i Gradac, Stara i Nova Pavlica - kaže Danijela Milanović iz Udružnja „Stara Pavlica“. - Sve slike nastale na ovoj koloniji poklonićemo kraljevačkoj Gradskoj upravi povodom proslave Dana grada Kraljeva.

G.Šljivić

 

U tu čast, prvu sliku, sa motivima sedam srpskih kraljeva krunisanih u obližnjoj Žiči, slikar Dragan Raskov Milošević poklonio je gradonačelniku Kraljeva dr Predragu Terziću za njegov ili kabinet predsednika Skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao