VRAĆENE U PRIRODNO STANIŠTE: Na području SRP "Ludaško jezero" prstenovane četiri male ušare i dve vetruške

Lj.P.

06. 10. 2023. u 16:15

NA zaštićenom području SRP "Ludaško jezero", markirane su, odnosno prstenovane četiri male ušare i dve vetruške i puštene da se dalje snalaze na nebeskom prostranstvu.

ВРАЋЕНЕ У ПРИРОДНО СТАНИШТЕ: На подручју СРП  Лудашко језеро прстеноване четири мале ушаре и две ветрушке

FOTO: Ilija Miljković

Već dužio period Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, ZOO vrt Palić i JP "Palić-Ludaš" uspešno zbrinjavaju i u prirodu vraćaju  strogo zaštićene i zaštićene vrste divljih životinja, koje su na prihvat dospele iz različitih razloga.

Tako su  juče, odnosno 5. oktobra na zaštićenom području  "Ludaško jezero" prstenovane četiri male ušare i dve vetruške. Sve ptice se pre vraćanja u prirodu pregleda veterinar i drugi stručnjaci, kako se ustanovilo da li su zdravstveno sposobne i fizički spremne da samostalno nastave život u prirodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove