SABOR DOMAĆINA, KULTURE, ZABAVE I SPORTA: Jadrani spremaju 3. manifestaciju "Miholjski susreti"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 09. 2023. u 18:24

SADA već tradicionalna manifestacija "Miholjski susreti", koju organizuje treći put Turistička organizacija Loznica sa Mesnom zajednicom Lešnica, biće održana 7. oktobra.

САБОР ДОМАЋИНА, КУЛТУРЕ, ЗАБАВЕ  И СПОРТА: Јадрани спремају  3. манифестацију Михољски сусрети

foto V Mitrić

Očekuju se učesnici iz svih delova Srbije, od  Jadra, Mačve, Pocerine, Azbukovice, Posavotamnave i Rađevine do juga i severa zemlje, od Kosmeta do severa Bačke. Lešničani su skoro sve spremili da ova svetkovina bude bolja od svake predhodne, i po broju učesnika i po onome što oni izlože i po saradnji domaćina.

- Lešnica je za Loznicu kao Sremski Karlovci za Novi Sad, mesto lepo, drevno, prva srpska urbana varoš, sa bogatom istorijama od bojeva,bitaka i borbi do današnjeg sveukuponog procvata - kaže ovdašnji domaćin Zoran Gligorić Zoka, čije je voće "osvojilo" čitavu Srbiju, ali, ne samo izborom sorte, već radomo i ljubalju, posvećenosti čitave porodice, srodnika, prijatelja. - Na naš veliki praznik iznosimo najbolje na srpski domaćinski - poljoprivredni "oltar", čime hrani naš rod. Imamo zdravu hranu, imamo je dovoljno i možemo samo da nakrivimo kapu. Niko nam ništa ne može.

U okviru manifestacije je takmičenje u spremanju kotlića, etno bazar, izložba ovdašnjih domaćin  i gostiju, kulturno umetnički program  OŠ "Petar Tasić", umetnička radionica  Mašta-bašta, nastup ansambla "Vožd", čiji član Dragan Đokić, direktor škole,  takmičenje u šahu, stonom tenisu, revijalni mečevi u kik boksu i aikidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove