PREMINUO POZNATI KIKINDSKI MUZIČAR: Odlazak Ivice Jovanovića Hendriksa

R. Š.

20. 08. 2023. u 20:37

JEDAN od najpoznatijih muzičara u Kikindi Ivica Jovanović (58), poznatiji po nadimku Hendriks, preminuo je danas u Opštoj bolnici u Kikindi, saopštili su članovi njegove porodice.

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ КИКИНДСКИ МУЗИЧАР: Одлазак Ивице Јовановића Хендрикса

Foto: Igor Grandić

Mnogi Kikinđani slušali su ga sa velikim zadovoljstvom, a bio je omiljen i među kolegama muzičarima. Popularni Hendrisk muzičke gene nasledio je od dede i oca, a muzičari su bili i njegova braća.

Njegovo ime pominje se i u knjizi „Mali krug“ koja govori o istoriji rokenrola u Kikindi, jer je Ivica Jovanović 1978. godine bio član kikindskog benda „Sinovi Hendriksa“ koji je sigurno bio „prvi pravi jugoslovenski bend u kojem su svirali samo Romi“.

Foto: Privatna arhiva

Ivica Jovanović Hendriks

- Kada su prvi put nastupili na koncertu u Mađarskom domu, publika ih je odmah zavolela. I danas se mnogi sećaju njihove obrade pesme „Đelem, đelem“, hita „Ciganske krvi imam ja“, a najviše su voleli da sviraju hitove grupa „Leb i sol“ i „Smak“ – navodi u knjizi autor, istoričar Vladislav Vujin.

Kasnije je svirao u bendu „Lala Banditos“. Od tada do danas ime Ivice Jovanovića Hendriksa bilo je poznato i omiljeno u muzičkom miljeu najviše na klupskim i privatnim svirkama, ali i koncertima, jer su mnogi voleli da čuju ovog muzičara koji je svirao duboko iz srca i duše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)