POPUSTI IPAK OSTAJU: Problemi oko javnog gradskog prevoza u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

16. 08. 2023. u 10:55

Najstariji Kraljevčani koji imaju najniže penzije, kao i najmlađi stanovnici grada na Ibru, uzrasta do pet godina, i dalje će usloge javnog gradskog i prigradskog prevoza moći da koriste po povlašćenim cenama.

ПОПУСТИ ИПАК ОСТАЈУ: Проблеми око јавног градског превоза у Краљеву

G.Šljivić

To je, u najkraćem, epilog sastanka čelnika kraljevačke lokalne samouprave sa predstavnicima konzorcijuma preduzeća kojima je povereno obavljanje javnog gradskog i prigradskog autobuskog prevoza na teritoriji Kraljeva.

Problem je nastao kada su prevoznici krajem prošle nedelje obavestili korisnike svojih usluga da se od 10. avgusta ukudaju popusti od 40 odsto za penzionere, kao i besplatan prevoz za decu stariju od četiri godine.

- Nakon te jednostrane odluke o kojoj nije obaveštena lokalna samouprava, sazvali smo hitan sastanak sa predstavnicima konzorcijuma – pojašnjava dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Dogovoreno je da penzionerima sa najnižim primanjima na gradsko-prigradskim linijama prevoznik odobrava popust 40 odsto, dok prevoz dece, uzrasta do pet godina, na pomenutim linijama ostaje besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)