DEČJA MAŠTA STVARA SVAŠTA: Prva izložba likovne sekcije Doma omladine u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 08. 2023. u 20:00

BROJNI šetači glavnom ulicom u Paraćinu, pored programa predviđenog „Sportskim letom“, sinoć su mogli da pogledaju i prvu izložbu dečjih radova nastalu u okviru likovne sekcije tamošnjeg Doma omladine.

ДЕЧЈА МАШТА СТВАРА СВАШТА:  Прва изложба ликовне секције Дома омладине у Параћину (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Crteži i slike različitih kolorita i motiva krasili su pokretne panoe koji su bili postavljeni na platou pored gradske fontane, a kompletnom utisku doprinela je likovna radionica, na otvorenom. Mališani kojima crtanje očigledno „ide na ruku“ drvenim bojicama prenosili su svoje impresije na listove blokova. Oni kojima to nije bilo dovoljno prešli su na uličnu umetnost - iscrtavanje samog platoa.

- Likovna sekcija pri našoj ustanovi okuplja već tri meseca decu koja vole slikanje i crtanje iz različitih škola. Ovo je prva izložba radova nastalih na našim časovima, a biće ih još jer sekcija nastavlja da radi i tokom leta bez obzira na sezonu godišnjih odmora – rekla nam je Jelena Jokić, mlada v. d. direktorka Doma omladine, koja je i sama, po struci, likovna umetnica.

Sudeći po raspoloženju i brojnosti dece koja učestvuju u radu likovne sekcije, ideja ove ustanove da se ta sekcija pokrene  bila je zaista dobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom