POČAST PODMLATKU METALOPLASTIKE: Gradonačelnik Šapca ugostio mlade šampione

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 07. 2023. u 12:38

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je mlade šampione države u rukometu, generacije 2008/2009. i 2010/2011. rukometnog kluba „Metaloplastika“, njihove trenere i rukovodstvo. Nakon upućenih čestitki za postignut uspeh, razgovaralo se o budućnosti rukometa u Šapcu.

ПОЧАСТ ПОДМЛАТКУ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ: Градоначелник Шапца угостио младе шампионе

Foto:V.Mitrić

- Presrećan sam što smo vraćanjem sportske hale „Zorka“ učinili da sportisti imaju veliki broj termina za trening i da od njih pravimo velike rukometne šampione. Radili smo dosta i na dovođenju stručnjaka koji imaju i evropska iskustva u svom radu da bi napravili od „Metaloplastike“ ponovo šampionsku ekipu, kako mlađu, tako i seniorsku - naveo je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Generacija 2008/2009. dve godine unazad nije izgubila nijedan meč, na šta su treneri posebno ponosni. Pojedinačna priznanja dobili su Vukašin Milovanović za najboljeg srednjeg beka, Stefan Stojinović, najbolji desni bek i Strahinja Stanojlović kao najbolje desno krilo. Veliki trud i rad na kraju su se isplatili, a mladi šampioni nastaviće da postižu vrhunske rezultate, uz dobre uslove, zbog čega su zahvalni rukovodstvu grada.

U generaciji 2010/2011. pojedinačna priznanja zaslužili su Pavle Popović kao najbolji igrač prvenstva i najbolji desni bek, kao i Vuk Stojinović – najbolji srednji bek.

U školi rukometa „Metaloplastika“ ima oko 220 dečaka uzrasta od 2006. do 2015. Sudeći po dosadašnjim rezultatima, pred njima je svetla budućnost. Prvi tim je sezonu završio na trećem mestu i time izborio nastup na evropskoj sceni, dok je trofej pobednika Super kupa pripao „Metaloplastici“.

Iz redova ovog kluba Šapčani imaju reprezentativce Srbije, a čak pet igrača deo je juniorske reprezentacije, koja je na Svetskom šampionatu osvojila četvrto mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove