„ZLATNA BRANA“ TRAJE TRI DANA: U Kisaču nadomak Novog Sada počeo 29. dečji festival

J. S.

25. 06. 2023. u 18:40

ČLAN Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić svečano je otvorio 29. dečiji folklorni festival „Zlata brana".

„ЗЛАТНА БРАНА“ ТРАЈЕ ТРИ ДАНА: У Кисачу надомак Новог Сада почео 29. дечји фестивал

Grad Novi Sad

Organizator festivala slovačke nacionalne manjine, koja živi u Vojvodini je Kulturni centar „Kisač", a održava se uz podršku Grada Novog Sada, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka i Kancelarije za Slovake u dijaspori.

 -  Dvorište OŠ „Ljudevit Štur" u Kisaču tokom  tri dana trajanja festivala postaje najlepše mesto za smotru dečijih igara, pesama, muzike i folklora . Organizatori i učesnici  manifestacije su pravi primer kako se čuvaju kulturne vrednosti, tradicija i narodni običaji, a to postižu prenoseći svoje znanje na najmleđe generacije. – rekao je Rožić i dodao da se  uspostavljenjem  čvrstih veza sa vlastitom tradicijom stvara  zdrava osnova za očuvanje sopstvenog identiteta

     Na ovogodišnjem festivalu učestvuje više od 1.200 devojčica i dečaka iz Srbije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, što ovaj festival, u svojoj kategoriji, čini najvećim u okvirima naše zemlje ali  i šire.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove