UZGAJAJTE HRANU, NE DUVAN: Predavanje za đake u Paraćinu o štetnosti pušenja

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 06. 2023. u 19:30

U OSNOVNOJ školi „Momčilo Popović Ozren“ u Paraćinu danas je održano edukativno predavanje povodom obeležavanja „Nacionalnog dana bez duvanskog dima“.

УЗГАЈАЈТЕ ХРАНУ, НЕ ДУВАН: Предавање за ђаке у Параћину о штетности пушења

Foto: CKS Srbije/prezentacija

Predavanje povodom tog dana, koji se obeležava 31. maja, organizovao je tamošnji Crveni krst, kako bi osnovci na licu mesta mogli da se informišu o svim štetama koje zdravlju nanose pušenje i duvanski dim. Tim pre, jer većina mladih koji odluče da probaju cigaretu učini to još u osnovnoj školi.

Ovogodišnji slogan Dana bez duvanskog dima je „Uzgajajte hranu, ne duvan“, a cilj kampanje je da se utiče na smanjenje proizvodnje duvana, a da se poveća uzgoj povrća i voća.

Kako ističe Miroslav Mitrović iz paraćinskog Crvenog krsta,  edukativno predavanje ima svrhu podizanja svesti kod mladih o štetnosti pušenja, a budući da ova predavanja imaju efekat na osnovce, Crveni krst će ih organizovati i dalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)